Σενεγάλη: Εντοπίστηκε πλοιάριο με 71 μετανάστες που ήλπιζαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά

Σενεγάλη: Εντοπίστηκε πλοιάριο με 71 μετανάστες που ήλπιζαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά

Ήθελαν να διαπλεύσουν τον Ατλαντικό

Το πολεμικό ναυτικό της Σενεγάλης εντόπισε ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν περίπου 70 άνθρωποι, οι οποίοι σκόπευαν να διακινδυνεύσουν τον διάπλου του Ατλαντικού για να φτάσουν στην Ισπανία. Αυτή είναι η τρίτη τέτοια απόπειρα που καταγράφεται μέσα σε μια εβδομάδα.

Το πλοιάριο αναχαιτίστηκε αργά το βράδυ χθες Τετάρτη στις εκβολές του ποταμού Σενεγάλη, ο οποίος χύνεται στον Ατλαντικό. Και οι 71 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο γυναίκες, παραδόθηκαν στην αστυνομία, όπως ανέφερε ο στρατός σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Ο δρόμος της μετανάστευσης μέσω των Καναρίων Νησιών, που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους προερχόμενους από την υποσαχάρια Αφρική, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο. Το πολεμικό ναυτικό ανέφερε ότι την Δευτέρα εντόπισε άλλο ένα πλοιάριο με 35 μετανάστες. Την Τετάρτη, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι έξι άνθρωποι πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν περίπου 60 μετανάστες ανατράπηκε και βυθίστηκε στις εκβολές του ποταμού Σενεγάλη, κοντά στην πόλη Σεντ Λούις, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την Τρίτη, οι αρχές διέψευσαν ότι αγνοούνται πλοιάρια που μετέφεραν τουλάχιστον 300 ανθρώπους από τη Σενεγάλη στην Ισπανία, διευκρινίζοντας ότι 260 Σενεγαλέζοι διασώθηκαν στα χωρικά ύδατα του Μαρόκου από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 9 Ιουλίου.