Αργεντινή: 13χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον καλύτερό του φίλο – «Θέλω να μάθω γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω απάντηση»

Αργεντινή: 13χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον καλύτερό του φίλο – «Θέλω να μάθω γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω απάντηση»

Τα δύο αγόρια ήταν φίλοι από το δημοτικό σχολείο και οι δύο οικογένειες περνούσαν χρόνο μαζί

Η μικρή, ήσυχη πόλη Laboulaye, στην κεντρική επαρχία της Αργεντινής, την Κόρδοβα, προσπαθεί να συνέλθει μετά από ένα αποτρόπαιο έγκλημα που κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί έγινε.

Μετά από έρευνα 48 ωρών, ο Joaquín Sperani, 14 ετών, βρέθηκε νεκρός την Κυριακή σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, μόλις εκατό μέτρα από το σχολείο του. Λίγο αργότερα, ο καλύτερος φίλος και συμμαθητής του, που είναι μόλις 13 ετών, ομολόγησε το έγκλημα.

Και οι δύο έφηβοι ήταν καλύτεροι φίλοι από το δημοτικό σχολείο και οι δύο οικογένειες περνούσαν χρόνο μαζί. «Αυτό το αγόρι είναι ψυχοπαθής. Ήταν ο καλύτερος φίλος του Χοακίν, πήγαιναν μαζί στο δημοτικό σχολείο, ήταν εκεί στα πάρτι γενεθλίων του άλλου», είπε η τραγική μητέρα του θύματος, Μαριέλα Φλόρες, σε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Télam.

«Ως οικογένεια, πηγαίναμε στο εξοχικό τους. Δεν υπήρχε τίποτα εκεί που να τράβηξε την προσοχή μας» είπε. Ο πατέρας του, Μάρτιν Σπεράνι, πρόσθεσε: «Δεν το καταλαβαίνω. Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβω, απλά δεν το καταλαβαίνω. Θέλω να μάθω γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω απάντηση».

Ο 13χρονος συνελήφθη αφού το πτώμα του άτυχου Χοακίν βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του στις 29 Ιουνίου. Η τελευταία φορά που είχε θεαθεί ο Χοακίν ήταν το μεσημέρι εκείνης της ημέρας να φεύγει από το σχολείο μαζί με τον φίλο του, που λίγη ώρα αργότερα θα τον σκότωνε, στην πόλη Λαμπουλάγιε στην Αργεντινή.

 

Λίγη ώρα αργότερα αφού τα δύο αγόρια καταγράφηκαν σε κάμερα ασφαλείας να περπατάνε το ένα δίπλα στο άλλο, ο 13χρονος βγήκε από το σπίτι στο οποίο είχαν μπει μαζί και επέστρεψε στο σχολείο στο οποίο φοιτούσαν και οι δύο.

«Αυτό το παιδί είναι ψυχοπαθής. Ήταν παιδικό φίλος του Χοακίν. Ήταν μαζί από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Πήγαιναν ο ένας στο πάρτι του άλλου» δήλωσε η μητέρα του 14χρονου, Μαριέλα Φλόρες.

Μέχρι να βρεθεί η σορός του Χοακίν, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του 14χρονου, από γείτονα που συμμετείχε στις έρευνες, ο 13χρονος έλεγε συνεχώς ψέματα στους αστυνομικούς που τον ρωτούσαν για την τύχη του φίλου του. Περιγράφοντας πώς βρήκε τη σορό του 14χρονου ο γείτονας είπε «περπατούσαμε με δύο ξαδέρφια του όταν μπήκαμε στο σπίτι. Μόλις περάσαμε την είσοδο είδαμε το πτώμα. Τα ξαδέρφια του άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Χοακίν δέχθηκε τουλάχιστον 10 γροθιές στο κεφάλι. Κατά τις ίδιες πηγές τα χτυπήματα ήταν τόσο ισχυρά ώστε ο 14χρονος να πεθάνει ακαριαία.

Ο 13χρονος δράστης τελικά ομολόγησε αφού εντοπίστηκε το άψυχο κορμί του φίλου του χωρίς ακόμα, όμως, να έχει εξηγήσει γιατί τον σκότωσε τόσο άγρια.