Εμανουέλ Μακρόν: Θα δεχθεί τους δημάρχους 220 γαλλικών πόλεων που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές

Εμανουέλ Μακρόν: Θα δεχθεί τους δημάρχους 220 γαλλικών πόλεων που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές

Tο βράδυ της Δευτέρας έγιναν 72 συλλήψεις στη χώρα

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υποδέχεται σήμερα τους δημάρχους 220 γαλλικών πόλεων που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές. Η εβδομάδα που πέρασε συνέβησαν βίαιες ταραχές σε όλη τη χώρα.

Την περασμένη νύχτα, και μία εβδομάδα μετά τον θάνατο νεαρού κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έγιναν περιορισμένες συλλήψεις σε σχέση με τις προηγούμενες νύχτες, 72 συνολικά, εκ των οποίων 24 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Νέες καταστροφές σημειώθηκαν, ωστόσο, σε 24 κτίρια που πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 159 οχήματα πυρπολήθηκαν, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Τέσσερις επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της δημοτικής αστυνομίας σημειώθηκαν χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικού.

Με την σημερινή συνάντηση, ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ξεκινήσει μία μακροπρόθεσμη εμπεριστατωμένη προσπάθεια για να γίνουν αντιληπτά τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Γαλλικής Προεδρίας.

Για την πρώτη του μετακίνηση από την έναρξη της κρίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να επισκεφθεί χθες το βράδυ μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στρατόπεδο της αστυνομίας στο Παρίσι και στη συνέχεια το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού.