Γαλλία: Ο Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω των ταραχών στη χώρα του

Γαλλία: Ο Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω των ταραχών στη χώρα του

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Σταϊνμάγερ εξέφρασε την κατανόησή του και την λύπη του για τις εξελίξεις

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει από αύριο Κυριακή και μέχρι την Τρίτη στη Γερμανία, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας, έπειτα από τέσσερις ημέρες ταραχών στη Γαλλία.
«Ο Γάλλος πρόεδος Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγερ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του. Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Γερμανική προεδρία, κάτι που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική προεδρία. «Ο Γερμανός πρόεδρος εκφράζει τη λύπη του για την αναβολή και την πλήρη κατανόησή του λόγω της κατάστασης» στη Γαλλία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.
Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ «παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την κατάσταση στη Γαλλία. Ελπίζει πως η βία στους δρόμους θα σταματήσει σύντομα και πως η κοινωνική ειρήνη θα αποκατασταθεί», προστίθεται. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, δεν έχει ακόμα οριστεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη. Στο Παρίσι, πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο γεγονός ότι Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν πολλές ευκαιρίες να συναντώνται, προσθέτοντας ότι επειδή μια επίσημη προεδρική επίσκεψη είναι μάλλον ένας τρόπος για γιορτασθεί η γαλλογερμανική φιλία, παρά ένα αυστηρά πολιτικό ραντεβού, η στιγμή δεν ήταν η πιο κατάλληλη για να πραγματοποιηθεί.
Στα τέλη Μαρτίου είχε χρειαστεί να ματαιωθεί η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου Γ' στη Γαλλία εξαιτίας της κοινωνικής αναταραχής που συνδεόταν με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.