Ιταλία: Τουρίστας σκάλισε τα ονόματα του ίδιου και της κοπέλας του σε τοίχο του Κολοσσαίου

Ιταλία: Τουρίστας σκάλισε τα ονόματα του ίδιου και της κοπέλας του σε τοίχο του Κολοσσαίου

Η πράξη του καταγράφηκε σε βίντεο - Οι αρχές δηλώνουν πως θα τον εντοπίσουν και θα τον τιμωρήσουν

Οι ιταλικές αρχές αναζητούν ένα τουρίστα, ο οποίος σκάλισε ονόματα σε τοίχο του Κολοσσαίου, με τον υπουργό Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία αυτού του μέχρι τώρα άγνωστου άνδρα.

Ο τουρίστας φαίνεται σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε το Σάββατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σκαλίζει το όνομά του και το όνομα της φίλης του με κλειδί σε εσωτερικό τοίχο του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Φαίνεται να χαμογελάει, ακόμη κι όταν αυτός που τραβάει το βίντεο, τον επιπλήττει μιλώντας του στα αγγλικά και τον βρίζει.

Σε δήλωση που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα, ο Σαντζουλιάνο καταδικάζει αυτό το βανδαλισμό «ενός από τα περιφημότερα μνημεία του κόσμου» χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ σοβαρό, αξιοκαταφρόνητο και ενδεικτικό μεγάλης αγένειας». «Ελπίζω πως όποιος το έκανε αυτό... θα ταυτοποιηθεί και θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι Καραμπινιέροι διεξάγουν έρευνα και ο τουρίστας κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 5 ετών. Το Κολοσσαίο οικοδομήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, ήταν το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και χρησίμευε για να φιλοξενεί μάχες μονομάχων, εκτελέσεις και κυνήγια ζώων. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το ANSA, το μνημείο έχει υποστεί επανειλημμένα πράξεις βανδαλισμού, καθώς δεκάδες επισκέπτες έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια να αφήνουν επιγραφές ή να προσπαθούν να κλέψουν πέτρες από το μνημείο.