Αντίστροφη μέτρηση για τον Salt Bae – Τεράστια πτώση τζίρου στα εστιατόρια του Τούρκου σεφ

Αντίστροφη μέτρηση για τον Salt Bae – Τεράστια πτώση τζίρου στα εστιατόρια του Τούρκου σεφ

Μετά το πρόσφατο «λουκέτο» του καταστήματός του στη Νέα Υόρκη, τα έσοδά του καταγράφουν κατακόρυφη πτώση

Ο Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ με τις «χρυσές» μπριζόλες και τον αμύθητο τζίρο, φαίνεται πως βλέπει τα έσοδά του από τα εστιατόρια του να μειώνονται κατακόρυφα, κλείνοντας μάλιστα πρόσφατα το κατάστημά του στη Νέα Υόρκη.

Ενώ κάποτε οι πελάτες σχημάτιζαν ουρές έξω από τα εστιατόριά του, για να πληρώσουν αδρά ένα πιάτο και να τον δουν να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση με το αλάτι, τώρα η ζήτηση έχει μειωθεί αισθητά. Για να φάει κανείς ένα πιάτο με τα φιλέτα του Salt Bae θα δει στον τιμοκατάλογο του μαγαζιού, πως η μπριζόλα Giant Tomahawk κοστίζει 630 ευρώ και ένα κομμάτι από ιαπωνικό μοσχάρι Gian Striploin φθάνει τα 680 ευρώ. Για επιδόρπιο, το πιο γνωστό γλυκό του μαγαζιού, ο μπακλαβάς με βρώσιμο χρυσό και μία μπάλα παγωτού, ανέρχεται στα 50 ευρώ το κομμάτι.

Από τα κρεοπωλεία, στην απόλυτη δόξα

Ο πάμπλουτος σήμερα σεφ εγκατέλειψε το σχολείο, όταν ήταν μόλις 10 ετών και αναγκάστηκε να δουλέψει λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η οικογένειά του. Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες, θέλοντας να μάθει περισσότερα για το κρέας.

Το 2010, στα 27 του, είδε το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη, υιοθετώντας τον μοναδικό αυτόν τρόπο που ρίχνει αλάτι στο κρέας, αφότου ψηθεί. Σήμερα έχει δικά του εστιατόριο σε Κωνσταντινούπολη, Άμπου Ντάμπι, Ντόχα, Ντουμπάι, Μαϊάμι, Λονδίνο και Μύκονο.

Μετά το κλείσιμο του μαγαζιού του στη Νέα Υόρκη όμως και τις αρνητικές κριτικές που γράφονται στις αξιολογήσεις των εστιατορίων του, φαίνεται πως η μόδα της «χρυσής» μπριζόλας πέρασε.