«Η Ρωσία ναρκοθετεί τη δεξαμενή ψύξεως των αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», καταγγέλλουν οι Ουκρανοί

«Η Ρωσία ναρκοθετεί τη δεξαμενή ψύξεως των αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», καταγγέλλουν οι Ουκρανοί

Αυτό ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι «ναρκοθετεί» τη δεξαμενή ψύξεως που χρησιμοποιείται για να διατηρεί ψυχρούς τους αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Το τεράστιο συγκρότημα των έξι αντιδραστήρων, ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη, βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία.

«...Το πιο τρομακτικό είναι ότι στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια τοποθετήθηκαν επιπλέον νάρκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου... ειδικότερα η δεξαμενή ψύξεως ναρκοθετήθηκε», τόνισε ο Κιρίλο Μπούντανοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας GUR, μιλώντας στην τηλεόραση, χωρίς να παρέχει στοιχεία για τον ισχυρισμό του, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το Reuters ζήτησε σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μόσχα και Κίεβο αλληκατηγορούνται ότι βομβαρδίζουν το εργοστάσιο και τις γύρω περιοχές και οι διεθνείς προσπάθειες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από το συγκρότημα δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.