Γερμανία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του τραγουδιστή των Rammstein για σεξουαλικές επιθέσεις

Γερμανία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του τραγουδιστή των Rammstein για σεξουαλικές επιθέσεις

Οι καταγγελίες για τον Τιλ Λίντεμαν αφορούν και διακίνηση ναρκωτικών

Η εισαγγελία του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του τραγουδιστή των Rammstein Τιλ Λίντεμαν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις έπειτα από συναυλίες του δημοφιλούς γερμανικού συγκροτήματος.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι οι καταγγελίες σχετίζονται με «σεξουαλικά αδικήματα και διακίνηση ναρκωτικών».

Οι Rammstein είναι ίσως το διασημότερο γερμανόφωνο συγκρότημα και ένα από τα πιο δημοφιλή στον χώρο της industrial metal μουσικής.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη Μαΐου, ύστερα από τη μαρτυρία μιας 24χρονης Ιρλανδής που βρέθηκε σε συναυλία των Rammstein στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η Σέλμπι Λιν ανέφερε ότι προσκλήθηκε σε πάρτι, στο περιθώριο της συναυλίας, όπου ο 60χρονος τραγουδιστής του συγκροτήματος της επιτέθηκε σεξουαλικά, αλλά εκείνη τον απέφυγε. Υποστηρίζει ότι έριξαν ναρκωτικά στο ποτό της επειδή δεν θυμόταν τίποτα ύστερα από κάποιο χρονικό σημείο και ότι ξύπνησε το άλλο πρωί με μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Τις επόμενες ημέρες κι άλλες κοπέλες περιέγραψαν λίγο πολύ το ίδιο σενάριο. Όλες τους είχαν βρεθεί κοντά στη σκηνή και φέρονται να προσκλήθηκαν από τον Λίντεμαν σε πάρτι στα παρασκήνια.

Ο Τιλ Λίντεμαν έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται και οι δικηγόροι του προανήγγειλαν πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος των γυναικών που τον κατηγόρησαν για σεξουαλικές επιθέσεις, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στις συναυλίες του συγκροτήματος κυριαρχεί το στοιχείο της υπερβολής, με πληθώρα πυροτεχνημάτων και εκκεντρικές εμφανίσεις των μελών του.

Οι Rammstein πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο περιοδεία ανά την Ευρώπη. Σε Ελβετία και Αυστρία υπάρχουν εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των συναυλιών τους, με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του τραγουδιστή του συγκροτήματος.