Τρεις Κοσοβάροι αστυνομικοί συνελήφθησαν στην κεντρική Σερβία

Τρεις Κοσοβάροι αστυνομικοί συνελήφθησαν στην κεντρική Σερβία

Έφεραν πλήρη εξάρτυση και οπλισμό και δεν προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της σερβικής αστυνομίας συνέλαβε τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου τα οποία είχαν περάσει τη γραμμή των διοικητικών συνόρων με την κεντρική Σερβία. Στην ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «οι κοσοβάροι αστυνομικοί είχαν εισβάλει βαθιά στο έδαφος της κεντρικής Σερβίας όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν».

Οι τρεις αστυνομικοί έφεραν πλήρη εξάρτυση και οπλισμό και δεν προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους. Στην ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται επίσης ότι «με την ταχεία αντίδραση της σερβικής αστυνομίας αποτράπηκε επιτυχώς απόπειρα της αστυνομίας του Κοσόβου να εισβάλει στο έδαφος της κεντρικής Σερβίας για να πραγματοποιήσει ενέργειες οι οποίες σύμφωνα με όλες τις παραμέτρους, αποτελούν τρομοκρατική δράση. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας της Σερβίας».

Σημειώνεται ότι εχθές, Τρίτη, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου συνέλαβαν στη Βόρεια Μιτρόβιτσα έναν πολίτη σερβικής εθνικότητας ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τα επεισόδια στην πόλη Ζβέτσαν στις 29 Μαΐου, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η σύλληψη αυτή προκάλεσε νέα ένταση στον βορρά του Κοσόβου με τους Σέρβους να διαδηλώνουν και το Βελιγράδι να κατηγορεί τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι ότι επιδιώκει συγκρούσεις και πόλεμο.