Επίθεση σε πάρκο στη Γαλλία: «Τα νέα για την υγεία των παιδιών που τραυματίστηκαν είναι θετικά», λέει ο Μακρόν

Επίθεση σε πάρκο στη Γαλλία: «Τα νέα για την υγεία των παιδιών που τραυματίστηκαν είναι θετικά», λέει ο Μακρόν

«Εκτός κινδύνου η μικρούλα από την Ολλανδία», ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών

Τα νέα «είναι θετικά» σχετικά με την κατάσταση της υγείας των παιδιών που τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι στο Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«'Όλα όσα μου έχουν πει είναι σε θετική κατεύθυνση», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, απαντώντας στην ερώτηση ενός πυροσβέστη στη διάρκεια επίσκεψης στη νομαρχία του Ανεσί.

«Η υγεία τους έχει σταθεροποιηθεί», επέμεινε ο Μακρόν, που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύονται τρία παιδιά.

Αναφέρθηκε κυρίως στην περίπτωση μιας μικρής Βρετανίδας που «έχει ξυπνήσει»: «παρακολουθεί τηλεόραση, και αυτό είναι ήδη μια κακή ανάμνηση». «Και ως εκ τούτου οι γιατροί ήταν πολύ σίγουροι», πρόσθεσε ο Μακρόν, δηλώνοντας ταυτόχρονα "συγκρατημένος" σε αυτό το θέμα.

Όσο για «τη μικρή Ολλανδή, που λαμβάνει ιατρική φροντίδα στη Γενεύη, πηγαίνει καλύτερα», είπε ακόμη ο Μακρόν.

Σε ό,τι αφορά τον πιο σοβαρά τραυματισμένο ενήλικα, «έχει επίσης ξυπνήσει», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

«Η επίθεση σε παιδιά είναι η πιο βάρβαρη επίθεση», πρόσθεσε, λέγοντας πως πήγε εκεί για να προσφέρει «την υποστήριξη όλου του έθνους στα παιδιά και τις οικογένειές τους».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, πριν από λίγο το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το κοριτσάκι από την Ολλανδία που είχε τραυματιστεί από την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις, είναι πλέον «εκτός κινδύνου».

«Με ανακούφιση μάθαμε πως η Ολλανδή που ήταν θύμα της επίθεσης με μαχαίρι χθες στο Ανεσί είναι εκτός κινδύνου», δήλωσε ο Βόπκε Χούκστρα στο Twitter. Ο ίδιος διευκρίνισε πως η πρεσβευτής της Ολλανδίας στη Σουηδία, όπου νοσηλεύεται το κοριτσάκι, συναντήθηκε με έναν από τους γονείς του.