Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη που δέχθηκε την επίθεση αστυνομικού με taser

Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη που δέχθηκε την επίθεση αστυνομικού με taser

Η άτυχη ηλικιωμένη κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί με τραύμα στο κεφάλι μετά την πτώση της στο έδαφος

Πέθανε η 95χρονη Αυστραλή, μία εβδομάδα αφού αστυνομικός χρησιμοποίησε εναντίον της taser στον οίκο ευγηρίας όπου ζούσε, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Την περασμένη Τετάρτη η Αστυνομία έλαβε κλήση να μεταβεί στον οίκο ευγηρίας Yallambee στην Κούμα, περίπου 300 χλμ. νοτιοδυτικά του Σίνδεϊ, αφού ένας εργαζόμενος εντόπισε την 95χρονη ένοικο Κλερ Νόουλαντ έξω από το δωμάτιό της, να κρατά ένα μαχαίρι κρέατος. Δύο αστυνομικοί μιλούσαν στη Νόουλαντ για αρκετά λεπτά, αλλά εκείνη δεν άφηνε το μαχαίρι και άρχισε να τους πλησιάζει. Τότε ο ένας τη χτύπησε με το τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι της.

Ο αστυνομικός που χτύπησε την ηλικιωμένη με το τέιζερ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για «κρίσιμο περιστατικό κατηγορίας 1», στην οποία συμμετέχει το τμήμα ανθρωποκτονιών. Η Κλέρ Νόουλαντ «πέθανε ήρεμα στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 19:00 περιστοιχισμένη από την οικογένεια και τους δικούς της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.