Μαντλίν ΜακΚάν: 16 χρόνια μετά η πορτογαλική αστυνομία ερευνά περιοχή γύρω από φράγμα για τα λείψανα της

Μαντλίν ΜακΚάν: 16 χρόνια μετά η πορτογαλική αστυνομία ερευνά περιοχή γύρω από φράγμα για τα λείψανα της

Η επιχείρηση στην κοινότητα Σίλβες διεξάγεται κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών

Οι πορτογαλικές αρχές επικουρούμενες από τη γερμανική αστυνομία, ξεκίνησαν σήμερα τις έρευνες σε ένα φράγμα, κοντά στην περιοχή από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το 2007 η μικρή Βρετανίδα Μαντλίν ΜακΚάν, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της σε ηλικία 3 ετών.

H πρώτη αυτή εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια στην ανεξιχνίαστη υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μάντλιν ακολουθεί την κίνηση γερμανών εισαγγελέων τον περασμένο χρόνο, να ασκήσουν δίωξη εις βάρος ενός υπόπτου στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, έναν γνωστό παιδεραστή που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία.

Ο άνδρας αυτός που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, είχε θεωρηθεί από το 2020 ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μάντλιν. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso αποκάλυψε, ότι συνήθιζε να πηγαίνει στο φράγμα Αράντε, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοινότητα Σίλβες. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters, ότι είδε πυροσβέστες να επιβαίνουν σε ένα φουσκωτό και αστυνομικούς να χτενίζουν την περιοχή γύρω από το φράγμα Αράντε, που βρίσκεται σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από το παραθαλάσσιο θέρετρο απ΄όπου εξαφανίστηκε η μικρή. Πηγή που γνωρίζει τα της έρευνας, είπε στο Reuters, ότι η επιχείρηση στην κοινότητα Σίλβες διεξάγεται κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών, ενώ μια άλλη πηγή είπε, ότι η πορτογαλική αστυνομία έχει ελάχιστες ελπίδες πως η έρευνα θα αποδώσει καρπούς.