Ερντογάν: Εγώ παίρνω οδηγίες από τον Θεό, η αντιπολίτευση μιλά με τρομοκράτες

Ερντογάν: Εγώ παίρνω οδηγίες από τον Θεό, η αντιπολίτευση μιλά με τρομοκράτες

«Βye bye Κεμάλ, εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση»

Ότι παίρνει οδηγίες από τον λαό αλλά και από τον ίδιο τον Θεό υποστήριξε σε ομιλία του την Παρασκευή (19/5) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ στράφηκε κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας πως μιλά με τρομοκράτες.

Όπως μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου (20/5) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη πως «η γεωγραφία της καρδιάς μας είναι από τον Καύκασο μέχρι και την Αφρική».

Για το θέμα των F-16 και των F-35 ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε «εμείς σταθήκαμε αντρίκια», ενώ δήλωσε «εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία».

«Η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη την γεωγραφία της καρδιάς μας»

«Kάποιοι που έχουν την εντύπωση πως τους ανήκει αυτή η χώρα και αυτή η πόλη, όσο και να προσπαθήσουν πρέπει να καταλάβουν, πως η Κωνσταντινούπολη είναι η Ανατολία, είναι η Θράκη, η Κωνσταντινούπολη είναι η ίδια η Τουρκία.

Επιπλέον η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη την γεωγραφία της καρδιάς μας που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια στον Καύκασο, από την Κριμαια στην βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία.

Εκείνοι παίρνουν οδηγίες από το όρος Κάντιλ, από τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης στις μεγάλες πόλεις. Ενώ εμείς παίρνουμε οδηγίες από τον Θεό και από τον λαό» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Στο θέμα των F-16 και των F-35 σταθήκαμε αντρίκια»

«H Αμερική είπε ''να επιστρέψεις τους S-400''. Kι εμείς τους είπαμε ''όχι, δεν μας δώσατε τους Patriot'', γι’ αυτό κάναμε το δικό μας βήμα που αφορά την άμυνα μας. Αν μας τους δίνατε δεν θα μπαίναμε σε αυτόν τον δρόμο. Αφού δεν μας δώσατε αυτό κάναμε. Στο ζήτημα των F-35 και στο ζήτημα των F-16 εμείς σταθήκαμε αντρίκια, και δεν συμβιβαστήκαμε» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία»

Αναφερόμενος στη Ρωσία ο Ερντογάν είπε: «Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος μας οικονομικός εταίρος. Δήλωσαν πως θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία όπως το ζητάει η Δύση. Βye bye Κεμάλ, εμείς δεν κάνουμε αυτό που θέλει η Δύση, αλλά αυτό που θέλει η Τουρκία!».

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος αντιπρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε: «Το 2013 υποσχέθηκαν πως το 2023 στα 100 χρόνια απο την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το κατα κεφαλήν ΑΕΠ θα φτάσει στα 25.000 δολάρια. Δεν φτάσαμε ούτε το ένα τρίτο και το λέω αυτό επειδή δεν εμπιστεύομαι στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Tρέχουν την οικονομία τυπώνοντας χρήματα και δανείζονται όλο και περισσότερο».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε από την πλευρά του: «Αυτή η εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα μας είναι 'η τελευταία έξοδος'. Γι αυτο ελάτε στις κάλπες και ψηφίστε για την πατρίδα σας. Αυτή δεν είναι μια κενή έκκληση. Γνωρίζω τα προβλήματα σας και τον τρόπο επίλυσης τους».