Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Μανιφέστο κατά Ερντογάν – «Βρίσκεται υπό τις οδηγίες της Ρωσίας»

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Μανιφέστο κατά Ερντογάν – «Βρίσκεται υπό τις οδηγίες της Ρωσίας»

«Κινδυνεύουμε από τους 10 εκατ. παράνομους μετανάστες» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος

Kατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέφεται ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δέκα ημέρες πριν από τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών. «Βρίσκεται υπό τις οδηγίες της Ρωσίας» λέει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως η χώρα κινδυνεύει από 10 εκατ. παράνομους μετανάστες.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (18/5) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άλκη Παυλόπουλο «ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καλείται να ανατρέψει την διαφορά από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φωνάζει ότι η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη λαϊκή βούληση».

Στο μανιφέστο του ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρει: «Από εδώ απευθύνομαι σε όλους. Αυτή την πατρίδα δεν την βρήκαμε στο δρόμο. Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στην λογική που έβαλε στη χώρα 10 εκατομμύρια παράνομους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας σε έναν δήθεν παγκόσμιο ηγέτη που μέχρι πρόσφατα ήταν συμπρόεδρος του σχεδίου Μεγάλης Μέσης Ανατολής, ενώ τώρα έχει μπει υπό τις οδηγίες της Ρωσίας κάθεται με σκυμμένο κεφάλι και τα χέρια μαζεμένα μπροστά στον ηγέτη της.

Ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες πέθαναν στον σεισμό, από τον φόβο του έδωσε εντολή στον στρατό να σταματήσει, κι ενώ ο κόσμος περίμενε βοήθεια κάτω από τα συντρίμμια αυτή η λογική πουλούσε αίμα και σκηνές. Δεν θα τους παραδώσουμε την πατρίδα.

Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας σε αυτούς που ανάλογα με τον συμφέρον τους τους Τούρκους πολίτες τους λένε Κούρδους, μετά τρομοκράτες μετά FETO.

Εσείς νέοι! Σηκωθείτε όρθιοι. Τινάξτε από πάνω σας το χώμα του νεκρού. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του ας πάει στις κάλπες. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Οπωσδήποτε θα νικήσουμε. Οπωσδήποτε!!».

O Ιμάμογλου κατέβηκε στο πεδίο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Παράλληλα ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει βάλει φουλ τις μηχανές του για να ανατρέψει την κατάσταση αφού ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν δείχνει να κερδίζει τον κόσμο. Για αυτό ο Ιμάμογλου κατέβηκε δρόμους και μπαίνει ανάμεσα στον κόσμο και τους εξηγεί ότι ο Ερντογάν φταίει για την φτώχεια στην Τουρκία:

  • «Πολίτης: Πότε θα πέσουν οι τιμές στη λαϊκή;
  • Ιμάμογλου: Μόλις τους διώξουμε. Δεν έχουμε τελειώσει έχουμε τον δεύτερο γύρο. Δεν υπάρχει νικητής στον πρώτο γύρο. Μην τους ακούς εκείνος δεν νίκησε. Ξεκινάμε τον αγώνα με σκορ 0-0. Όποιος πάρει μια ψήφο παραπάνω θα κερδίσει. Θα περπατήσω, θα κάνω περιοδείες. Αν υπάρχει κάτι που παρεξηγήθηκε θα το εξηγήσω. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αμαυρώσει την εικόνα μας.
  • Πολίτης: Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πανάκριβα και μας λένε πως φταίει ο δήμος της Κωνσταντινούπολης.
  • Ιμάμογλου: Εγώ αύξησα την τιμή των καυσίμων του αγρότη; Εγώ αύξησα τις τιμές του λιπάσματος; Ποιος τους τα λέει αυτά; Οι οθόνες που βλέπουν. Τους τα εξηγήσαμε αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετό. Θα τους τα εξηγήσουμε περισσότερο».

 

Ο Ερντογάν ζήτησε κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού για τις 28 Μαΐου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του φωνάζει ότι «η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη λαϊκή βούληση» και ζήτησε την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού.

«Βλέπετε αυτούς που έχουμε απέναντι μας. Ενώ στις εκλογές έχασαν με διαφορά προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και κάνουν τα πάντα για να επισκιάσουν την εθνική βούληση. Να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν αυτή την συμπεριφορά μέχρι και τις 28 Μαΐου. Σε περίπτωση που δεν σταθούμε δυνατοί και δεν συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας με τον ίδιο τρόπο. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως η απέναντι πλευρά με την φασιστική και την επιθετική της στάση θα επιχειρήσει να ”κάτσει” πάνω στις κάλπες».

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν δέχθηκε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα για τις εκλογές από Κατάρ, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία και Βόρειο Ιράκ.

Τέλος, στην Τουρκία όσοι έχουν δεδομένη τη νίκη του Ερντογάν, εστιάζουν πλέον στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου. Όπως τόνισε ο Μανώλης Κωστίδης, οι πληροφορίες του αναφέρουν ότι υπουργοί θα γίνουν όσοι τον συνόδευαν στην Αγιά Σοφιά όπου πήγε να προσευχηθεί μια μέρα πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου.