Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα 21 μονάδων για τον Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα – Χωρίς τις μεγάλες πόλεις μέσα

Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα 21 μονάδων για τον Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα – Χωρίς τις μεγάλες πόλεις μέσα

Η πρώτη ανάρτηση του Ερντογάν μετά το κλείσιμο των κάλπεων

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα που μεταδίδουν τα μεγαλύτερα τουρκικά κρατικά δίκτυα με καταμετρημένο το 13,.44% των ψήφων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 57,47% έναντι 36,65% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στο καταμετρημένο των ψήφων δεν έχει ενσωματωθεί η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Το αρχηγείο του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη έχει αρχίσει να γεμίζει με κόσμο, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, ενώ εκεί βρίσκονται ψηφοφόροι του που κρατούν σημαίες και κομποσκοίνια. Στο κτήριο βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ερντογάν: «Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας»

Το πρώτο σχόλιο μετά το κλείσιμο των κάλπεων στην Τουρκία «ανέβασε» στο Instagram ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αγαπητοί συνταξιδιώτες... Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας, δόξα τω Θεώ. Τώρα, όπως πάντα, ήρθε η ώρα να κρατηθούμε σφιχτά από τις κάλπες. Μέχρι να είναι οριστικά τα αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη βούληση του έθνους μας!..», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος.