Εκλογές στην Τουρκία: Χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η διαδικασία – Οι ψηφοφόροι προσήλθαν ακόμα και με φορεία στις κάλπες

Εκλογές στην Τουρκία: Χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η διαδικασία – Οι ψηφοφόροι προσήλθαν ακόμα και με φορεία στις κάλπες

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ποσοστό συμμετοχής μπορεί να ξεπεράσει το 86% που ήταν στις προηγούμενες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές στην Τουρκία, χωρίς μέχρι στιγμής, να έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα και εντάσεις.

Οι εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι προσέρχονται κατά χιλιάδες από το πρωί της Κυριακής και καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της πατρίδας τους επιλέγοντας έναν εκ των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι στις φετινές εκλογές μπορεί και να ξεπεραστεί η συμμετοχή των προηγούμενων εκλογών που είχε ανέλθει στο 86%.

Οι εικόνες από τα εκλογικά κέντρα επιβεβαιώνουν την άποψη αυτή καθώς στις κάλπες προσέρχονται ακόμα και άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια ή και φορεία για να ψηφίσουν έναν εκ των δύο «μονομάχων».

 

 

Στις 17.00 έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία. Όσοι αναμένουν να ψηφίσουν, παραδίδουν τις ταυτότητες τους στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και θα ψηφίσουν κανονικά, ωστόσο δεν επιτρέπεται πλέον η είσοδος στο εκλογικό κέντρο.

Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας απαγορεύεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων πριν τις 21:00 τοπική ώρα.

Ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από την Άγκυρα. Συνήθως το κάνει ευρισκόμενος στην Κωνσταντινούπολη.

Η ροή των πρώτων αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ξεκινήσει στις 21:00, ωστόσο σαφή εικόνα για το αποτέλεσμα θα έχουμε αργά το βράδυ.