Φινλανδία: Η απερχόμενη πρωθυπουργός Σάνα Μάριν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου

Φινλανδία: Η απερχόμενη πρωθυπουργός Σάνα Μάριν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε μαζί και για την πολυαγαπημένη κόρη μας», ανακοίνωσε το ζευγάρι

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν κατέθεσε αίτηση συναινετικού διαζυγίου, από κοινού με τον σύζυγό της Μάρκους Ραϊκόνεν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στο Instagram.

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε μαζί και για την πολυαγαπημένη κόρη μας. Θα παραμείνουμε οι καλύτεροι φίλοι», ανέφεραν, σε ξεχωριστές αναρτήσεις.

Η Μάριν και ο Ραϊκόνεν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν σε μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου, έχουν μια κόρη 5 ετών. Παντρεύτηκαν το 2020, την εποχή που η Μάριν, ως πρωθυπουργός, αντιμετώπιζε τις συνέπειες από την πανδημία της Covid-19.

«Ζήσαμε μαζί τα νιάτα μας, ενηλικιωθήκαμε μαζί και γίναμε γονείς της αγαπημένης μας κόρης» έγραφε τότε Μάριν στο Instagram, μετά τον γάμο της τον Αύγουστο του 2020.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Μάριν ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η 37χρονη Μάριν ήταν η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου όταν ανέλαβε την εξουσία, το 2019. Θεωρείται από τους οπαδούς της στο εξωτερικό ως πρότυπο των προοδευτικών νέων ηγετών της νέας χιλιετίας, μολονότι στην πατρίδα της οι ψηφοφόροι προτίμησαν άλλα κόμματα.

Τους προηγούμενες μήνες είχαν προκύψει θέματα με την συμπεριφορά της Μάριν σε συμμετοχή της σε πάρτι.