Νιγηρία: Ναυάγιο με 15 νεκρά παιδιά – Άλλα 25 αγνοούνται

Νιγηρία: Ναυάγιο με 15 νεκρά παιδιά – Άλλα 25 αγνοούνται

Τα δυστυχήματα με σκάφη είναι συχνά στην περιοχή

Δεκαπέντε παιδιά πνίγηκαν, ενώ άλλα 25 αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν χθες, Τρίτη 09/05, σε ποταμό στην πολιτεία Σοκότο, στη βορειοδυτική Νιγηρία, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.

Τα παιδιά, τα οποία προέρχονταν από το χωριό Ντουντέζι, πήγαιναν να μαζέψουν ξύλα στο δάσος στην άλλη όχθη του ποταμού Σαγκάρι, όταν το υπερφορτωμένο πλεούμενό τους ναυάγησε, δήλωσε ο διοικητικός αξιωματούχος της περιφέρειας του Σαγκάρι, ο Αλίγιου Αμπουμπάκαρ, ο οποίος επέβλεψε την επιχείρηση διάσωσης.

«Δεκαπέντε πτώματα, 13 κοριτσιών και δύο αγοριών, βρέθηκαν από τις τοπικές ομάδες διασωστών και ενταφιάσθηκαν στο χωριό», διευκρίνισε προσθέτοντας πως χθες, Τρίτη, το βράδυ δύτες συνέχιζαν να ερευνούν τον ποταμό για τα άλλα 25 παιδιά που είναι αγνοούμενα.

«Μας είπαν πως στο πλεούμενο επέβαιναν γύρω στα 40 παιδιά, πράγμα που σημαίνει πως εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 25 εξ αυτών», δήλωσε ο Αμπουμπάκαρ.

Τα παιδιά του χωριού συνηθίζουν να διασχίζουν κάθε πρωί τον ποταμό για να ψάξουν για ξύλα, τα οποία πωλούν στο χωριό και στις γειτονικές κοινότητες για να αυξήσουν το ισχνό εισόδημα των οικογενειών τους, σύμφωνα με τον Αμπουμπάκαρ.

Η πολιτεία του Σοκότο είναι μια απομακρυσμένη αγροτική περιφέρεια της βορειοδυτικής Νιγηρίας και μία από τις φτωχότερες. Τα δυστυχήματα με σκάφη είναι εκεί συχνά, όπως και στην υπόλοιπη Νιγηρία. Συχνά συνδέονται με την υπερφόρτωση των σκαφών ή οφείλονται σε υπερβολική ταχύτητα, σε κακή συντήρηση και στο μη σεβασμό των κανόνων της ναυσιπλοΐας.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου