Τουρκία – Εκλογές: Ο Μπαχτσελί απείλησε την αντιπολίτευση με σφαίρες

Τουρκία – Εκλογές: Ο Μπαχτσελί απείλησε την αντιπολίτευση με σφαίρες

Ακσενέρ: «Μας έθαψε πολλές φορές, τώρα μας απειλεί»

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Τουρκία λίγο πριν τις εκλογές με τον σκληροπυρηνικό ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί να απειλεί ευθέως με φυσική εξόντωση τα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (8/5) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης: «Οι σύμμαχοι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λένε πως θα καταργήσουν την Διεύθυνση των θρησκευτικών υποθέσεων και πως θα πάρουν την πόλη Αφρίν. Όμως η θα καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, ή θα δεχθούν σφαίρες στο σώμα τους».

«Ενώθηκαν οι μαφιόζοι, κάτι μαχητές, οι δολοφόνοι με "γουρονοδεσμούς" και απειλούν την Τουρκία»

«Αφού μας έθαψε, και μας έθαψε, και πάλι μας έθαψε, τώρα όμως ξέφυγε, και είπε ”στα σώματα τους από μια σφαίρα” Αγαπημένοι!!! Έχει φύγει το μυαλό!!!» σχολίασε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, στον απόηχο της επίθεσης με σφαίρες σε πολιτικό της γραφείο στην Κωνσταντινούπολη.

«Ενώθηκαν οι μαφιόζοι, κάτι μαχητές, οι μισθοφόροι της Sadat, ”η συμμορία των 5” ( κατασκευαστές) και οι δολοφόνοι με ”γουρονοδεσμούς” και απειλούν την Τουρκία. Εσύ νέε όλους αυτούς στον πρώτο γύρο των εκλογών θα τους θάψεις στη χωματερή της ιστορίας και ο κ. Κεμάλ θα τους στείλει εκεί που πρέπει. Στο υπόσχομαι» σχολίασε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί, οπαδοί του Εκρέμ Ιμάμογλου στο Ερζερούμ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, με τουλάχιστον εννέα ανθρώπους να τραυματίζονται. «Μάς επιτέθηκαν οι γκρίζοι λύκοι και ακραίοι ισλαμιστές της HUDA PAR» εκτιμούν τα στελέχη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού από την πλευρά του έχει κάνει λόγο για αμερικανοκίνητο «πραξικόπημα» σε περίπτωση που η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές.