Salt Bae: Τον μήνυσαν πρώην υπάλληλοι του – Κατηγορούν τον διάσημο Τούρκο σεφ για κλοπή φιλοδωρημάτων, μεταξύ άλλων

Salt Bae: Τον μήνυσαν πρώην υπάλληλοι του – Κατηγορούν τον διάσημο Τούρκο σεφ για κλοπή φιλοδωρημάτων, μεταξύ άλλων

Ένας πρώην μπάρμαν στο εστιατόριο του στη Μύκονο συνέκρινε τον διάσημο σεφ με «δικτάτορα»

Ο διάσημος Τούρκος σεφ του Instagram, Salt Bae «έφαγε» μηνύσεις από πρώην υπαλλήλους του που αφορούν σε κλοπή φιλοδωρημάτων, διακρίσεις βάσει φύλου, εργασιακές παραβάσεις και γενικά επιθετικό περιβάλλον εργασίας, στα πολλά εστιατόρια του.

Ο Nusret Gökçe, πιο γνωστός ως Salt Bae, έγινε μιμίδιο στο Διαδίκτυο το 2017 όταν ένα viral βίντεο τον έδειξε να ρίχνει αλάτι σε ένα κομμάτι κρέας. Ο Τούρκος σεφ έχει συγκεντρώσει μια καθαρή περιουσία 70 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει 22 ψητοπωλεία σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Independent, εννέα πρώην εργαζόμενοι με επτά αγωγές κατηγορούν τον Γκιοκτσέ…

Ένας πρώην μπάρμαν στο εστιατόριο Nusr-Et του Gökçe στο Λονδίνο είπε ότι το μαγαζί φαίνεται “χρυσό από έξω” αλλά “χάλια από μέσα”, ενώ ένας άλλος πρώην μπάρμαν στο εστιατόριο του στη Μύκονο συνέκρινε τον Gökçe με «δικτάτορα». Ένας άλλος πρώην μπάρμαν στο ψητοπωλείο του Λονδίνου συνέκρινε το εργασιακό περιβάλλον με τους Αγώνες Πείνας επειδή το προσωπικό δεν ήξερε ποτέ αν θα απολυόταν κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.

«Ο κόσμος του δεν ήταν παρά το Instagram και η φήμη», είπε ένας πρώην μάνατζερ του στο Insider. Αρκετές αγωγές περιέγραψαν επίσης το «επιθετικό στιλ» του Gökçe – συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής τον Αύγουστο του 2021 που κατατέθηκε από πέντε πρώην ψήστες στη Nusr-Et New York, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι «βρίζει συχνά τους υπαλλήλους».

Τέσσερις πρώην υπάλληλοι υποστήριξαν επίσης σε καταγγελία ότι τους είχε κλέψει φιλοδωρήματα και απολύθηκαν όταν το κατήγγειλαν. Ο Gökçe διευθέτησε την αγωγή τον Οκτώβριο του 2019 για 230.000 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, μία γυναίκα που εργαζόταν στο εστιατόριο του Gökçe στο Ντουμπάι είπε στο Insider ότι, όταν παρέδωσε μια σακούλα με ...«χρυσή μπριζόλα» που περίσσεψε, περίπου 140 δολάρια της «κόπηκαν» από τον μισθό.