Βόρεια Κορέα: Επίθεση της αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Τζο Μπάιντεν – «Είναι γέρος χωρίς μέλλον και λέει γελοιότητες»

Βόρεια Κορέα: Επίθεση της αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Τζο Μπάιντεν – «Είναι γέρος χωρίς μέλλον και λέει γελοιότητες»

Eκφράστηκε και με βαριά προσβλητικό τρόπο για τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη

Σε στάση επίθεσης βρίσκεται η Βόρεια Κορέα, επικρίνοντας τη συμφωνίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα για την ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής, με την ισχυρή αδελφή του ηγέτη της χώρα Κιμ Γιονγκ Ουν, να υπογραμμίζει ότι μπορεί να φέρει «ακόμα πιο σοβαρό κίνδυνο».

Η συμφωνία θα «συμβάλει μόνο να εκτεθεί σε ακόμα πιο σοβαρό κίνδυνο η ειρήνη και η ασφάλεια στη βορειοανατολική Ασία και στον κόσμο», πρόκειται κατά συνέπεια για ενέργεια «που δεν είναι σε καμιά περίπτωση ευπρόσδεκτη», δήλωσε η Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

 

Βέβαια, δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς χαρακτήρισε «γελοίες» τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τη Βόρεια Κορέα, αποδίδοντάς τες στην «προχωρημένη ηλικία» του.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «δεν είναι διόλου σε θέση να αναλάβει τέτοια ευθύνη», ενώ τον αποκάλεσε και «γέρο χωρίς μέλλον». Θα είναι «πολύ γι’ αυτόν ακόμα και να ολοκληρώσει τα δυο χρόνια θητείας που του απομένουν», συνέχισε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία εκφράστηκε παράλληλα με βαριά προσβλητικό τρόπο για τον Νοτιοκορεάτη, Γιουν Σοκ-γελ, τον οποίο κι αποκάλεσε «βλάκα».