Σοϊλού κατά Μπάιντεν: Τον κατηγορεί για «απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» στην Τουρκία

Σοϊλού κατά Μπάιντεν: Τον κατηγορεί για «απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» στην Τουρκία

Οι φόβοι της αντιπολίτευσης για τη ρητορική της κυβέρνησης σε περίπτωση ήττας στις 14 Μαΐου

Στρυμωγμένη φαίνεται πώς είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν και τη Δύση για «απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος».

«Προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την Τουρκία με κάποιον δούρειο ίππο. Η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η προσπάθεια τους για την απόπειρα πραξικοπήματος τους. Και τώρα σας λέω πως η 14η Μαΐου θα είναι η προσπάθεια τους για πολιτικό πραξικόπημα.

 

Η 14η Μαΐου 2023 είναι η προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι μια επιχείρηση πραξικοπήματος που στόχο έχει την εξάλειψη της Τουρκίας.

Δεν το λέω εγώ αυτό, το έχει πει το άτομο που σήμερα ηγείται της Αμερικής! Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες τους πριν από χρόνια, εξέφρασε πως μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν την Τουρκία υπό τον έλεγχο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους πως το AKP ετοιμάζει κάτι με τη ρητορική του πραξικοπήματος, σε ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές της 14ης Μαΐου.