Κίνα: Καταδίκη άνδρα που κράταγε δεμένη με αλυσίδα την γυναίκα του σε αγρόκτημα

Κίνα: Καταδίκη άνδρα που κράταγε δεμένη με αλυσίδα την γυναίκα του σε αγρόκτημα

Το θύμα είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μαζί με τον βασανιστή της έχουν οκτώ παιδιά

Έντονες αντιδράσεις είχαν προκαλέσει στην Κίνα οι εικόνες μιας γυναίκας που την είχε δέσει ο άνδρας της με αλυσίδα στον λαιμό σε αγρόκτημα στην επαρχία Ζιανγκσού.

Ο Ντονγκ Ζιμίν καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη για κακοποίηση και σε άλλα τρία χρόνια για «παράνομη κράτηση» προσώπου, συνολικά εννέα χρόνια κάθειρξη. Ο άνδρας συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό μαζί με πολλούς άλλους, που κατηγορούνταν για διακίνηση ανθρώπων.

Το θύμα είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μαζί με τον βασανιστή της είχαν οκτώ παιδιά.

Άλλοι τρεις άνθρωποι που δικάζονται για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινές από οκτώ έως ένδεκα χρόνια κάθειρξη.

Την είχαν πουλήσει για 665 ευρώ

Σύμφωνα με τις Αρχές, η γυναίκα είχε πέσει θύμα απαγωγής από το χωριό της στην επαρχία Γιουνάν, δηλαδή περίπου 2.000 χιλιόμετρα από τον τόπο όπου εντοπίστηκε. Στη συνέχεια την είχαν πουλήσει πολλές φορές, εκ των οποίων μία το 1998 προς 5.000 γιουάν (περίπου 665 ευρώ).

Οι Αρχές αρχικά είχαν διαψεύσει ότι η υπόθεση αυτή σχετίζεται με τη διακίνηση ανθρώπων, ένα φαινόμενο αρκετά συχνό στην κινεζική επαρχία, όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες σε ηλικία γάμου.

Η πολιτική ενός παιδιού, που ίσχυε στην Κίνα επί σχεδόν 40 χρόνια ως το 2016, είχε ως αποτέλεσμα να γεννιούνται περισσότερα αγόρια, καθώς τα ζευγάρια τα προτιμούσαν, και κατά συνέπεια να μην υπάρχουν αρκετές γυναίκες.

Αυτή η ανισορροπία οδήγησε σε μεγάλο αριθμό απαγωγών νεαρών γυναικών, οι οποίες αναγκάζονταν να παντρευτούν με τη βία σε χωριά όπου οι άνδρες ήταν πολύ περισσότεροι αριθμητικά από τις γυναίκες.