Φρίκη στη Βραζιλία με τέσσερα παιδιά νεκρά από επίθεση με τσεκούρι σε βρεφονηπιακό σταθμό

Φρίκη στη Βραζιλία με τέσσερα παιδιά νεκρά από επίθεση με τσεκούρι σε βρεφονηπιακό σταθμό

Δράστης ένας 25χρονος που συνελήφθη - Άλλα τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν

Τέσσερα μικρά παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν από επίθεση με τεσκούρι που σημειώθηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης Μπλουμενάο στη νότια Βραζιλία, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το τοπικό νοσοκομείο.

"Ένα άτομο οπλισμένο με τσεκούρι μπήκε στο σχολείο και σκότωσε τέσσερα παιδιά. Υπάρχουν επίσης τέσσερα τραυματισμένα", ανέφερε πηγή της τοπικής κυβέρνησης στην Πολιτεία Σάντα Καταρίνα. Η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι ένας 25χρονος άνδρας που ευθύνεται για την επίθεση συνελήφθη, χωρίς οι αρχές να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το νοσοκομείο Σάντο Αντόνιο στην πόλη Μπλουμενάο ανακοίνωσε, ότι τέσσερα παιδάκια ηλικίας από μηνών έως 2 ετών, περιθάλπονται εκεί μετά την επίθεση.

"Τερατώδης πράξη", δηλώνει ο Λούλα 

Σε μια μαρτυρία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Folha de S. Paulo, μια υπάλληλος του βρεφονηπιακού σταθμού αναφέρει ότι είχε κλειδώσει την αίθουσα στην οποία βρίσκονταν τα βρέφη για να τα προστατέψει από τον δράστη.

Η νέα αυτή επίθεση σε σχολικό ίδρυμα προκάλεσε οδύνη και αναστάτωση στη Βραζιλία. Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στις οικογένειες καταδικάζοντας αυτή την "τερατώδη πράξη".

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος για μια οικογένεια από το να χάνει παιδιά ή εγγόνια, κυρίως από μια πράξη βίας κατά αθώων και ανυπεράσπιστων παιδιών", έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του κράτους.

Η κατάσταση ήταν τεταμένη στην περιοχή γύρω από τον παιδικό σταθμό: εικόνες του ιστότοπου G1 έδειχναν ισχυρή παρουσία διασωστών και μελών των δυνάμεων της τάξης, ενώ αρκετές δεκάδες άνθρωποι περίμεναν να μάθουν νέα πίσω από την ταινία ασφαλείας της αστυνομίας, που είχε αποκλείσει το σημείο.

"Ηρεμήστε, μόνο οι γονείς" επιτρέπεται να περάσουν, φώναζε ένας αστυνομικός.

"Η γυναίκα μου είναι σε κατάσταση σοκ", δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο σύζυγος μιας εργαζόμενης στον παιδικό σταθμό. "Μου είπε ότι όταν ο τύπος έφυγε, εκείνη προσπάθησε να κάνει ανάνηψη σε ένα παιδί, αλλά δεν τα κατάφερε", πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις σε σχολεία πολλαπλασιάζονται στη Βραζιλία τα τελευταία χρόνια. Τον Νοέμβριο ένας 16χρονος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε δύο σχολεία στην Αρακρούζ, στη νοτιοανατολική Πολιτεία Εσπίριτο Σάντο.

Την περασμένη εβδομάδα, μια δασκάλα 71 ετών πέθανε μετά τα χτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε από έναν 13χρονο μαθητή στο Σάο Παουλο, την πλέον πολυπληθή πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Τραγωδία είχε σημειωθεί επίσης σε βρεφονηπιακό σταθμό το 2017, όταν ένας άνδρας έβαλε φωτιά σε σχολείο, σκοτώνοντας εννέα παιδιά και μια δασκάλα και τραυματίζοντας άλλους 40 ανθρώπους.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το 2011 σε δημοτικό σχολείο της λαϊκής συνοικίας Ρεαλένγκο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν ένας πρώην μαθητής σε αυτό σκότωσε 12 παιδιά προτού βάλει τέλος στη ζωή του.