Καλιφόρνια: Σπίτια στο χείλος του γκρεμού ύστερα από κατολίσθηση στο Σαν Κλεμέντε

Καλιφόρνια: Σπίτια στο χείλος του γκρεμού ύστερα από κατολίσθηση στο Σαν Κλεμέντε

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν κατολίσθηση στην κοινότητα Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνια, υποχρεώνοντας τις αρχές να εκδώσουν εντολή εκκένωσης των σπιτιών που βρίσκονται στην άκρη της βουνοπλαγιάς.

Σε βίντεο από drone διακρίνονται ορισμένα σπίτια να βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Μια πισίνα «κρέμεται» κατά το ήμισυ στο κενό, ενώ έπιπλα κήπου και γλάστρες έχουν πέσει από ύψος πολλών μέτρων, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Με σεισμό παρομοίασε τη στιγμή της κατολίσθησης, ο 41χρονος Σι-Τζέι Σμιθ, του οποίου το σπίτι είναι ένα από αυτά που κινδυνεύουν άμεσα. Παραδέχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες γνώριζαν τον κίνδυνο που υπήρχε σε περίπτωση κατολίσθησης. «Η θέα είναι πανέμορφη. Θεωρήσαμε ότι άξιζε το ρίσκο», είπε.

Οι καταιγίδες στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, ειδικά στην κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια. Αν και οι βροχές σταμάτησαν σήμερα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως μια νέα καταιγίδα αναμένεται στην περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα.