Σεισμός στην Τουρκία: Ένας μεγαλόσωμος σκύλος ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 23 ημέρες – Δείτε βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: Ένας μεγαλόσωμος σκύλος ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από 23 ημέρες – Δείτε βίντεο

Είχε εγκλωβιστεί σε πλάκες τσιμέντου που είχαν σχηματίσει κάτι σαν λάκκο

O Άλεξ, ένας μεγαλόσωμος, μαλλιαρός σκύλος με ανοιχτόχρωμα μάτια, ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια κτιρίου στην Αντάκια (Αντιόχεια) 23 ημέρες μετά τον σεισμό που κατέστρεψε αυτήν τη μεγάλη πόλη στη νότια Τουρκία, μετέδωσε σήμερα τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Άλεξ είχε εγκλωβιστεί σε πλάκες τσιμέντου που είχαν σχηματίσει κάτι σαν λάκκο όταν κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε την 6η Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 04:00 το πρωί, σύμφωνα με εικόνες από τη διάσωσή του, που μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Μουράτ Αριτζί, ο οποίος τον άκουσε να γαβγίζει, ειδοποίησε ομάδα διασωστών που είχε σταλεί από τον δήμο του Ικονίου, στην κεντρική Τουρκία.

«Άλεξ, έλα σκυλάκι μου», ακούγονται να λένε οι διασώστες στο βίντεο.

«Μπράβο… μπράβο παιδί μου», του λένε επίσης προτού καταφέρουν να αρπάξουν τον μεγαλόσωμο, μαλλιαρό σκύλο, που παρά την ταλαιπωρία του δείχνει να είναι καλά.

 

 

Τον Άλεξ, που δεν είναι ράτσας, ανέλαβε να φροντίσει ένωση προστασίας των ζώων (Haytap), η οποία θα τον εξετάσει προτού τον παραδώσει στον ιδιοκτήτη του.

Τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν εκατοντάδες γάτες, σκύλους, πουλιά, κουνέλια ακόμη και αγελάδες και πρόβατα, που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίων στη νότια Τουρκία.

Οι τελευταίοι επιζώντες του σεισμού, ένα ζευγάρι, είχαν βρεθεί στην Αντιόχεια στις 18 Φεβρουαρίου.

Έκτοτε οι έρευνες ανεστάλησαν επισήμως στις 9 από τις 11 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό, με εξαίρεση τη Χατάι και την Καχραμανμαράς, όπου βρισκόταν το επίκεντρό του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο σεισμός αυτός, ο οποίος θεωρείται ότι προκάλεσε τη χειρότερη καταστροφή που έχει ζήσει η σύγχρονη Τουρκία, στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 45.000 ανθρώπους και σε περισσότερους από 5.000 στη γειτονική Συρία, και κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια.