Συλλυπητήριο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

«Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων»

Με μήνυμά του στην ελληνική γλώσσα μέσω Twitter, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκφράζει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον ελληνικό λαό ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και τονίζει πως ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σε ανάλογο ύφος, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εκφράζει θλίψη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τονίζει: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων αυτές τις δύσκολες ώρες. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Ουκρανία είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα».

Με άλλη ανάρτησή του στο Twitter, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο δηλώνει συντετριμμένος από την είδηση της τρομερής σύγκρουσης τρένων στη Λάρισα και εκφράζει, σ' αυτή την τραγική στιγμή, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων. «Οι προσευχές μας είναι με τους Έλληνες αυτές τις μέρες» υπογραμμίζει ο Ουκρανός πρέσβης.