Όλαφ Σολτς: Η Ρωσία στέκεται μόνη με την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας

Όλαφ Σολτς: Η Ρωσία στέκεται μόνη με την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας

Ο Γερμανός καγκελάριος εργάζεται για την ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά της Ρωσίας

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπογράμμισε σήμερα τη σταθερή υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία και τόνισε ότι εργάζεται για την ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά της Ρωσίας σχετικά με την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε σαφές σε διεθνές επίπεδο ότι η Ρωσία στέκεται μόνη στον κόσμο με την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας», ανέφερε ο Σολτς στην πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λίγο πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσκεψη στην Ινδία.

«Είμαι σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό (Ναρέντρα) Μόντι εδώ και μήνες και θα προωθήσω για ακόμη μια φορά τη θέση μας και την άποψή μας για αυτό τον πόλεμο», είπε.

Επιπλέον τέσσερα Leopard 2 A6 θα παραδώσει το Βερολίνο στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα παραδώσει στην Ουκρανία επιπλέον τέσσερα άρματα μάχης τύπου Leopard 2 Α6, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έλαβε την απόφαση κατόπιν συνεννόησης με τους στρατιωτικούς, καθώς τα άρματα θα δοθούν από τα αποθέματα της Bundeswehr.

«Με αυτή την απόφαση, μαζί με τους Πορτογάλους και τους Σουηδούς εταίρους μας, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε ένα μικτό ουκρανικό τάγμα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συνολικά, η Γερμανία έχει δεσμευθεί να προσφέρει στην Ουκρανία 18 άρματα μάχης Leopard 2A6.