Tο «σύνδρομο της ξένης προφοράς»: Αμερικανός μόλις διαγνώστηκε με καρκίνο άρχισε ξαφνικά να μιλά με… ιρλανδική προφορά

Tο «σύνδρομο της ξένης προφοράς»: Αμερικανός μόλις διαγνώστηκε με καρκίνο άρχισε ξαφνικά να μιλά με… ιρλανδική προφορά

Δεν είχε επισκεφτεί ποτέ τη συγκεκριμένη χώρα

Ένας Αμερικανός ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, άρχισε να μιλά με προφορά… από την Ιρλανδία.

Παρ’ ότι δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ιρλανδία, ο 50χρονος από την Βόρεια Καρολίνα άρχισε να μιλά ξαφνικά με ιρλανδική προφορά, την οποία και κράτησε μέχρι να πεθάνει.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πάσχει από «σύνδρομο ξένης προφοράς» και τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις παγκοσμίως, όπως σημειώνουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε αυτό το σύνδρομο σε άτομο με καρκίνο του προστάτη και η 3 σε άτομο με κακοήθη όγκο.
«Η προφορά του ήταν ανεξέλεγκτη, υπήρχε πάντα και σταδιακά έγινε επίμονη», αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, προσθέτοντας ότι πρώτη φορά ξεκίνησε 20 μήνες μετά τη θεραπεία του.

Επίσης ανεφεραν πως δεν διαπίστωσαν κάποια νευρολογική ή ψυχιατρική ανωμαλία. Η πιθανότερη αιτία είναι μια παρανεοπλασματική νευρολογική διαταραχή (PND). Δυστυχώς ο άνδρας πέθανε λίγους μήνες μετά.

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση είχε παρατηρηθεί το 2006, όταν η Βρετανίδα Linda Walker υπέστη εγκεφαλικό και ανακάλυψε ότι η προφορά της είχε αλλάξει και ήταν σα να είναι… από την Τζαμάικα.

Επίσης το 1941 μια κοπέλα από την Νορβηγία είχε γερμανική προφορά, αφού τραυματίστηκε από γερμανική βόμβα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα τότε οι ντόπιοι την απέφευγαν επειδή θεωρούσαν πως… είναι κατάσκοπος του Χίτλερ!