«Αρμαγεδδών» σε Τουρκία και Συρία: Πάνω από 46.000 οι νεκροί στις δύο χώρες – Δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες διάσωσης τα συνεργεία

«Αρμαγεδδών» σε Τουρκία και Συρία: Πάνω από 46.000 οι νεκροί στις δύο χώρες – Δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες διάσωσης τα συνεργεία

Δύο άνθρωποι που ανασύρθηκαν ζωντανοί για να επιβιώσουν έτρωγαν χώμα, λουλούδια και έντομα

Πάνω από 46.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, αλλά η ελπίδα για επιζώντες δεν σβήνει, καθώς περισσότεροι εγκλωβισμένοι διασώζονται από τα ερείπια.

Ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, αυξήθηκε σε 40.642 στην Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα Σάββατο ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, Γιούνους Σεζέρ. Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 14.749 έχουν τραυματιστεί στη Συρία.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια, στην επαρχία Χατάι, στη νότια Τουρκία, 296 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών. Δυστυχώς, το 12χρονο παιδί κατέληξε λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή του, μέσα στο ασθενοφόρο.

 

Οι σεισμοί έπληξαν 11 επαρχίες στην Τουρκία, όπου κατοικούν περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ κατέστρεψαν μεγάλες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας.

 

Οι άλλοι δύο που ανασύρθηκαν από τα ερείπια 13 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό για να επιβιώσουν έτρωγαν χώμα, λουλούδια και έντομα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύουν τα τουρικά ΜΜΕ, οι διασωθέντες είναι ένας 49χρονος Σύρος και η 40χρονη σύζυγός του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

 

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ κι άλλος επιζών, ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών, ανασύρθηκε από τα ερείπια 278 ώρες μετά τον σεισμό, στην επαρχία Χατάι, στην οποία βρίσκεται η Αντιόχεια, η οποία υπέστη μεγάλη καταστροφή από τον σεισμό.

Οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες δείχνουν εφεξής πιο μικρές γύρω από το επίκεντρο του σεισμού που βρίσκεται πιο βόρεια, σε ορεινές περιοχές όπως το Καχραμανμαράς, και ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχει χιόνι, όπως το Ελμπιστάν και το Αντιγιαμάν, όπου το θερμόμετρο έπεσε τη νύχτα ως τους -15 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με ομάδες του AFP.