Χριστοδουλίδης: Να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, ασχέτως κομματικής προέλευσης

Χριστοδουλίδης: Να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, ασχέτως κομματικής προέλευσης

«Η αποχή δεν είναι επιλογή. Απλά διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν»

Το εκλογικό του δικαίωμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Δ’ στην Πάφο, άσκησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας κατά τις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Mόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα σε μια πολύ σημαδιακή για μένα μέρα, είναι μια ηλιόλουστη μέρα σήμερα. Κάτι που κρατώ απ’ αυτή τη μακρά προεκλογική εκστρατεία είναι ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και ξέρει πάρα πολύ καλά ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών, ποια είναι τα διλήμματα ενώπιον του. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι ο κυπριακός λαός επιθυμεί να δημιουργηθεί ελπίδα και προοπτική, ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του λαού, για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό, αφού θέλουμε τα ίδια πράγματα, να υπάρξει μια μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Η αποχή δεν είναι επιλογή. Η αποχή απλά διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν. Και το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους. Τα προβλήματα, οι προκλήσεις – όπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία – δεν έχουν ούτε πολιτικό χρώμα, ούτε ιδεολογική προέλευση και μπορούμε, σαφώς, καλύτερα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού.

Το είπα και την περασμένη εβδομάδα, θέλω να το επαναλάβω και σήμερα, το βασικό ζητούμενο αυτό είναι, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, ασχέτως κομματικής προέλευσης, ασχέτως ιδεολογικού χρώματος, ανένταχτων ψηφοφόρων, νέων ψηφοφόρων. Τα προβλήματα, οι προκλήσεις -επαναλαμβάνω- θέλουν κοινές προσεγγίσεις και μπορούμε ναι να διασφαλίσουμε αυτή τη συλλογικότητα, η οποία στο τέλος της ημέρας είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», ήταν τα λόγια του Νίκου Χριστοδουλίδη.