Βιβλική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία: Κραυγή αγωνίας Σύριου εφήβου κάτω από τα ερείπια – Συγκλονιστικές διασώσεις παιδιών

Βιβλική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία: Κραυγή αγωνίας Σύριου εφήβου κάτω από τα ερείπια – Συγκλονιστικές διασώσεις παιδιών

Ραγίζουν καρδιές οι εκκλήσεις μικρών παιδιών κάτω από τα ερείπια στους διασώστες - Δείτε βίντεο

Χιλιάδες είναι τα παιδιά-θύματα των φονικών σεισμών που έπληξαν Τουρκία και Συρία, με διασωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να βγάλουν όσο τον δυνατόν περισσότερους εγκλωβισμένους μπορούν από τα χαλάσματα, ενώ συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Στη Συρία ένα αγόρι βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον εαυτό του παγιδευμένο μαζί με άλλους κάτω από τα ερείπια, που προκλήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς της Δευτέρας. "Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα, είμαι κάτω από τα συντρίμμια. Υπάρχουν δύο, τρεις ή τέσσερις οικογένειες και γείτονες εδώ", ακούγεται να λέει το παιδί. "Θεέ μου βοήθησέ μας. Συνεχίζει να κουνάει" τονίζει ο έφηβος, την ώρα που ακούγονται φωνές και κραυγές από άλλους παγιδευμένους ανθρώπους γύρω του.

Επίσης, άλλο ένα αγοράκι στη Συρία απαθανατίστηκε να πίνει νερό από καπάκι μπουκαλιού, την ώρα που ομάδα έρευνας και διάσωσης προσπαθεί να το βοηθήσει.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από διασώσεις παιδιών κάτω από τα χαλάσματα δύο 24ωρα μετά τους φονικούς σεισμούς και στην Τουρκία. Οι τηλεοπτικές κάμερες καταγράφουν διασώστες να ανασύρουν ζωντανά μικρά παιδιά, γεμίζοντας κραυγές χαράς την βαριά ατμόσφαιρα με τους χιλιάδες νεκρούς και τους εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Σοκαριστική είναι η στιγμή, που διασώστες εντοπίζουν δύο αδελφάκια στριμωγμένα κάτω από τα ερείπια του κτιρίου όπου ζούσαν, με το κοριτσάκι να προστατεύει με το κορμάκι της το μικρότερο αδελφάκι της και να ακούγεται να παρακαλεί τους διασώστες να τους σώσουν. Το κοριτσάκι ραγίζει καρδιές δε, όταν λέει στους διασώστες "βγάλτε μας από δω και θα κάνω ό,τι θέλετε. Θα γίνω σκλάβα σας".