Ουκρανία: Το Κίεβο θα πλήξει με αμερικανικούς πυραύλους ρωσικούς στόχους μόνο στην ουκρανική επικράτεια

Ουκρανία: Το Κίεβο θα πλήξει με αμερικανικούς πυραύλους ρωσικούς στόχους μόνο στην ουκρανική επικράτεια

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δεσμεύτηκε ότι τα νέα οπλικά συστήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της ρωσικής επικράτειας

Η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει όπλα μακράς ακτίνας δράσης τα οποία της έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ για να πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ θα στοχοποιήσει μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου από τη Μόσχα ουκρανικού εδάφους, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή, ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα πυραυλικού πλήγματος της Ουκρανίας, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,175 δισ. δολαρίων, προκειμένου να βοηθηθεί το Κίεβο στην απώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

"Λέμε πάντα στους συμμάχους μας επίσημα, ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που μας παραδόθηκαν από ξένους συμμάχους, για να πλήξουμε περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας. Πλήττουμε μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών", δήλωσε ο Ρεζνίκοφ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...