Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν σε όσους αμφισβητούν την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του για την προεδρία

Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν σε όσους αμφισβητούν την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του για την προεδρία

Σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγόρησε για προδοσία και κηδεμονία από ξένες δυνάμεις εναντίον του

Εναντίον της συμμαχίας της αντιπολίτευσης καταφέρθηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απέρριψε κάθε ισχυρισμό, ότι δεν νομιμοποιείται από το Τουρκικό Σύνταγμα να θέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος για τρίτη θητεία.

«Η συνταγματική τροποποίηση που εγκρίθηκε το 2017, είναι ξεκάθαρη, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Το 2018 μηδενίστηκε το κοντέρ. Νοητικά και νομικά, εκλέχθηκε de facto Πρόεδρος. Το 2018 εκλέχτηκε ο πρώτος Πρόεδρος του νέου συστήματος. Διατηρήσαμε τον τίτλο του αρχηγού κράτους στο νέο σύστημα ως Προέδρου» είπε, λέγοντας ουσιαστικά ότι η τρέχουσα θητεία του είναι η πρώτη μετά την συνταγματική αναθεώρηση.

«Έστρωσαν το τραπέζι (σ.σ. τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης), αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν υποψήφιο από το τραπέζι. Είδαν, ότι δεν μπορούσαν να προτείνουν υποψήφιους μόνοι τους και άρχισαν να ρίχνουν λάσπη στην υποψηφιότητά μας. Είπαμε εδώ και μήνες, ότι είμαστε υποψήφιοι. Είμαι Πρόεδρος 4,5 χρόνια, υπάρχει και πριν. Πού ήταν το μυαλό σας; Γιατί δεν είπατε τίποτα μέχρι τώρα;» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε την επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Βλέπω τώρα, ότι ο φόβος (της αντιπολίτευσης) να χάσουν τον έλεγχό τους, στα σενάρια του χάους που συνδέονται με την ημέρα των εκλογών, κυριεύει τις καρδιές τους. Νικήσαμε όλους τους αντιπάλους μας στην κάλπη, καθώς δεν δεχθήκαμε κανέναν τρόπο ή μέθοδο, πέρα ​​από την εθνική βούληση. Ελπίζω να είστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τη νίκη από την κάλπη στις 14 Μαΐου; Εκείνοι των οποίων οι ιστορίες είναι γεμάτες κηδεμονία, πραξικοπήματα και κρίσεις, δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη δύναμη της εθνικής βούλησης».

Το παραλήρημα του Ερντογάν συνεχίστηκε με κατηγορίες κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για προδοσία, λέγοντας: «Φθάνει λέμε, για όσους επιχειρούν πολιτική αλλαγή με ξένη στήριξη, που στράφηκαν στο τραπέζι των έξι, αντί να επιλέξουν την εθνική βούληση. Όπως βάλαμε τέλος στο πραξικόπημα και στις τρομοκρατικές προδοσίες, ελπίζω να θάψουμε την κηδεμονία του τραπεζιού των έξι στην κάλπη στις 14 Μαΐου και να απογοητεύσουμε όσους θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα μας από μακριά. Μαζέψτε όλους στο τραπέζι των έξι, βάλτε FETO, PKK, τρομοκρατικές οργανώσεις, προσθέστε παγκόσμια ΜΜΕ, πρώην υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικούς και εκπροσώπους ιμπεριαλιστών. Ας δούμε τι θα σημαίνουν όλα αυτά μπροστά στη δύναμη της εθνικής βούλησης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...