ΗΠΑ: Σοκαριστικό το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Σοκαριστικό το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

Δόθηκε στη δημοσιότητα, κατόπιν δικαστικής απόφασης

Το βίντεο της επίθεσης με βαριοπούλα που δέχτηκε ο σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν στις 28 Οκτωβρίου, από τις κάμερες που έφεραν επάνω τους οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι, διακρίνονται ο Πολ Πελόζι και ο δράστης, σε έναν διάδρομο του σπιτιού, να κρατούν και οι δύο τη βαριοπούλα. Οι αστυνομικοί τους διατάζουν να την πετάξουν αλλά ο Ντέβιντ Ντιπέιπ αρνείται, την τραβάει προς το μέρος του και στη συνέχεια χτυπάει με δύναμη το κεφάλι του Πολ Πελόζι.

Οι αστυνομικοί σπεύδουν να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο που είναι πεσμένος στο πάτωμα και δείχνει αναίσθητος, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απομακρύνουν τον δράστη από το θύμα.

Μετά την επίθεση, ο 82χρονος Πολ Πελόζι χειρουργήθηκε για κάταγμα στο κρανίο και σοβαρά τραύματα στο δεξί μπράτσο και τα χέρια. Νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα με απόφαση του δικαστή Στίβεν Μέρφι, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν και οι δύο πλευρές, τόσο η υπεράσπιση του Ντιπέιπ όσο και η κατηγορούσα αρχή.

Η Νάνσι Πελόζι είπε νωρίτερα ότι δεν σκοπεύει να δει τα πλάνα. «Θα ήταν πολύ δύσκολο να δω μια επίθεση εναντίον του συζύγου μου», εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Πρόσθεσε ότι ο Πολ Πελόζι θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμη για να αναρρώσει πλήρως.

Ο 42χρονος Ντέιβιντ Ντιπέιπε, πρώην ακτιβιστής γυμνιστής και υποστηρικτής θεωριών συνωμοσίας, είπε ότι εισέβαλε στο σπίτι τον Πελόζι γιατί ήθελε να επιτεθεί στην τότε πρόεδρο της Βουλής, λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Του έχει ασκηθεί δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...