Το γραμματοκιβώτιο των νεκρών: Μέσω αυτού πολίτες στέλνουν γράμματα στα αγαπημένα του πρόσωπα που έχουν «φύγει»

Το γραμματοκιβώτιο των νεκρών: Μέσω αυτού πολίτες στέλνουν γράμματα στα αγαπημένα του πρόσωπα που έχουν «φύγει»

Δείτε πού βρίσκεται

Ένα γραμματοκιβώτιο μέσω του οποίου συγγενείς και φίλοι στέλνουν μηνύματα στους ανθρώπους τους που έχουν πεθάνει, έχει στηθεί στο Γουάρινγκτον του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το BBC το γραμματοκιβώτιο στήθηκε το 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid και μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πάνω από 2.000 γράμματα.

Τα μηνύματα γράφοντας σε βιοδιασπώμενο χαρτί από σπόρους αγριολούλουδων τα οποία μετά φυτεύονται στους κήπους του Γουόλτον Χολ όπου είναι εγκατεστημένο το γραμματοκιβώτιο.

Εκπρόσωπος του Walton Hall σημείωσε πως πρόκειται για ένα μέρος το οποίο ο κόσμος μπορεί να επισκέπεται «για να θυμηθεί και να μνημονεύσει» όσους δε βρίσκονται πια στη ζωή.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για όλους μας, ιδίως για εκείνους που έχασαν αγαπημένους και σε κάποιες περιπτώσεις δεν κατάφεραν ούτε να αποχαιρετήσουν. Είμαι τόσο χαρούμενος που υπάρχει πια ένα γαλήνιο σημείο το οποίο μπορούν να επισκεφτούν και να θυμηθούν αναμνήσεις. Ελπίζω ο κήπος να γίνει μια αγαπημένη περιοχή της περιοχής και με τον καιρό ολόκληρος ο κήπος να ανθίσει με αγριολούλουδα» ανέφερε ο Τόνι Χίγκινς, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την αναψυχή των πολιτών.

Σημειώνεται πως η κατοικία του λόρδου και της λαίδης Ντέιρσμπερι, χτισμένο τη δεκαετία του 1830, αγοράστηκε από τον δήμο του Γουόρινγκτον που άνοιξε για το κοινό το σπίτι και τους κήπους του, το 1945.

Παρακαλούμε περιμένετε ...