Ο Γουίλιαμ Σάτνερ θα τιμηθεί στην τελετή απονομής των βραβείων Ζωντανών Θρύλων της Αεροπλοϊας

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ θα τιμηθεί στην τελετή απονομής των βραβείων Ζωντανών Θρύλων της Αεροπλοϊας

Ο ηθοποιός είναι ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα

Ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, θα τιμηθεί αύριο στην 20η τελετή απονομής των βραβείων Ζωντανών Θρύλων της Αεροπλοϊας, με τα οποία τιμώνται προσωπικότητες για τα επιτεύγματά τους στην αεροδιαστημική βιομηχανία στις ΗΠΑ.

Ο 91χρονος Σάτνερ θα λάβει το «Βραβείο Αεροπορικής Έμπνευσης και Πατριωτισμού» για τη συμβολή του στην αεροπορία και την αεροδιαστημική. Ο Καναδός ηθοποιός, ο οποίος είναι ιδιώτης πιλότος, έγραψε ιστορία στις 13 Οκτωβρίου ως ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, όταν επιβιβάστηκε στο διαστημικό σκάφος Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Ο Σάντερ, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του κυβερνήτη Τζέιμς Κερκ στην τηλεοπτική σειρά Star Trek της δεκαετίας του 1960 αναφερόμενος στην εμπειρία του είπε «όλοι πρέπει να δουν... το μπλε εκεί κάτω και το μαύρο εκεί πάνω».

Ο ηθοποιός συμμετείχε στη σύντομη, δεύτερη πτήση με πλήρωμα τον Οκτώβριο του 2021 του πυραύλου New Shepard της Blue Origin από την έρημο του δυτικού Τέξας, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τα βραβεία απονέμονται σε επιχειρηματίες, ηγέτες του κλάδου, αστροναύτες, κατόχους ρεκόρ, πιλότους που έγιναν διάσημοι και διάσημους που έγιναν πιλότοι από την Ακαδημία Πιλότων, Kiddie Haw Air Academy. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες, στο ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον.