Πρίγκιπας Χάρι: Κατηγορεί τον αδερφό του ότι στη διάρκεια ενός καυγά τον έσπρωξε και τον έριξε στο πάτωμα

Πρίγκιπας Χάρι: Κατηγορεί τον αδερφό του ότι στη διάρκεια ενός καυγά τον έσπρωξε και τον έριξε στο πάτωμα

«Πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τότε...», απάντησε για το αν θα παραστεί στην στέψη του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα παραστεί στην στέψη του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με απόσπασμα από συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο οποίο λέει ότι το να σιωπά αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δεν βοηθάει.

Ο Χάρι, ο νεότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, έχει παραχωρήσει δύο συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα οι οποίες πρόκειται να προβληθούν πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Spare» την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να περιλαμβάνονται περισσότερες επικρίσεις εναντίον της βασιλικής οικογένειας και των συμβούλων της.

Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην στέψη (το Μπάκιγχαμ έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου) σε περίπτωση που προσκληθεί, ο Χάρι απαντάει: «Πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τότε. Αλλά, ξέρετε, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή, η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Υπάρχουν πολλά για να συζητηθούν και ειλικρινά ελπίζω να προτίθενται να καθίσουν και να τα συζητήσουν».

Το απόσπασμα αναρτήθηκε σήμερα από το ITV στο Twitter λίγες ώρες μετά την δημοσίευση από την Guardian αποσπασμάτων από το βιβλίο του Χάρι στο οποίο κατηγορεί τον αδερφό του Ουίλιαμ ότι στη διάρκεια ενός καυγά με αφορμή τη σύζυγο του Χάρι, την Μέγκαν, τον έσπρωξε και τον έριξε στο πάτωμα.

«Δεν ξέρω πώς σιωπώντας πρόκειται να βελτιωθούν τα πράγματα», λέει ο Χάρι.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Ουίλιαμ στα επικριτικά του σχόλια αφότου παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020, ο Χάρι απάντησε: «Προφανώς θα έχει πει ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί».

Η συνέντευξη στο ITV και μια άλλη εμφάνισή του στην εκπομπή "60 Minutes" του CBS θα προβληθούν την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του.