ΗΠΑ: Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας με δεκάδες νεκρούς από το πολικό ψύχος

ΗΠΑ: Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας με δεκάδες νεκρούς από το πολικό ψύχος

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της σφοδρής χιονοθύελλας που εκτείνεται σχεδόν σε όλη τη χώρα

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το σαρωτικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ, με τους ανθρώπους που έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωή τους να ανέρχονται σε τουλάχιστον 50.

Είκοσι πέντε από αυτούς τους θανάτους καταγράφηκαν στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ένας εκπρόσωπος της. Μια ισχυρή χιονοθύελλα που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας Έρι τη Δευτέρα, καθώς τα συνεργεία πάλευαν να καθαρίσουν ολόκληρες εκτάσεις από το χιόνι γύρω από το Μπάφαλο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Έρι, Mark Poloncarz, είπε στους δημοσιογράφους, ότι ο απολογισμός των θανάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία στην κομητεία αυξήθηκε κατά 12 κατά τη διάρκεια της νύχτας και περιελάμβανε περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν κάτω από τα χιόνια στα αυτοκίνητά τους ή που είχαν πεθάνει από καρδιακά επεισόδια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι θάνατοι, αλλά ο ιατροδικαστής της κομητείας δεν έχει προσδιορίσει ακόμα, εάν οφείλονται στην κακοκαιρία.

Η χιονοθύελλα, που θεωρείται η χειρότερη της περιοχής τα τελευταία 45 χρόνια, εμφανίστηκε αργά την Παρασκευή και έπληξε τη δυτική Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Ένα αέριο μέτωπο παγετού και χιονοκαταιγίδας από την Αρκτική κατευθύνθηκε και επεκτάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών για μέρες, φθάνοντας νότια μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό.