Αυστραλία: Νεκροί βρέθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης από πυρά αγνώστων

Αυστραλία: Νεκροί βρέθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης από πυρά αγνώστων

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ενώ ένας ακόμη αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε απομονωμένη κατοικία δυτικά του Μπρίσμπεν, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Κουίνσλαντ στην βόρεια Αυστραλία.

Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψης τους. Τα αίτια της ένοπλης συμπλοκής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όπως και οι συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Νωρίτερα, ένοικοι ανέφεραν πως άκουσαν «πολλούς πυροβολισμούς και είδαν πολλά ασθενοφόρα να καταφθάνουν στο σημείο». Αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών μονάδων είναι σε εξέλιξη.

«Δύο αστυνομικοί της Πολιτείας και ένας πολίτης είναι νεκροί ενώ ένας αστυνομικός νοσηλεύεται ως αποτέλεσμα συμβάντος με πυροβολισμούς στη Γιαεμπίλα, στην περιοχή Γουέστερν Ντάουνς, ενώ ένας αστυνομικός γλύτωσε», ανέφερε η κομισάριος της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Καταρίνα Κάρολ, ενώ αναλυτικότατες ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα, τόνισε η κ. Κάρολ σε σύντομη δήλωσή της στα ΜΜΕ.