Βρετανία: «Πόλεμος» στην Πυροσβεστική για τον σεξισμό και τον ρατσισμό στην υπηρεσία

Βρετανία: «Πόλεμος» στην Πυροσβεστική για τον σεξισμό και τον ρατσισμό στην υπηρεσία

Το συνδικάτο των πυροσβεστών αμφισβητεί τις «αλλαγές» που υποσχέθηκε η ηγεσία

Το συνδικάτο των Βρετανών πυροσβεστών εξέφρασε επιφυλάξεις σήμερα για τις αλλαγές που υποσχέθηκε η διοίκηση της Πυροσβεστικής του Λονδίνου αφού μια ανεξάρτητη έρευνα κατήγγειλε τον «μισογυνισμό και ρατσισμό» στους κόλπους του Σώματος αυτού.

«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για πολλά από τα προβλήματα που θίγει αυτή τη έκθεση και επομένως διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις αλλαγές που θα εφαρμόσουν οι υπεύθυνοι όσον αφορά τη δική τους συμπεριφορά» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο FBU.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου (LFB) κατηγορείται στην έκθεση αυτή ότι επέτρεπε τις καταχρήσεις και τον εκφοβισμό πυροσβεστών και η ηγεσία της δήλωσε ότι στο εξής θα επιδεικνύει "μηδενική ανοχή" σε τέτοια φαινόμενα. Οι ερευνητές συνέλεξαν περισσότερες από 2.000 μαρτυρίες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επικρατούσε ένα «τοξικό» περιβάλλον στους κόλπους του Σώματος.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για παράδειγμα την περίπτωση ενός μουσουλμάνου πυροσβέστη, στις τσέπες του οποίου ορισμένοι συνάδελφοί του έβαζαν μπέικον και λουκάνικα. Άλλοι ούρησαν στο κράνος μιας γυναίκας ενώ άνδρες πυροσβέστες κορόιδευαν μια γυναίκα συνάδελφό τους για το βάρος της, μιμούμενοι τον θόρυβο που κάνει ένα φορτηγό. Ένας μαύρος πυροσβέστης βρήκε μια θηλιά στο ερμάριό του.

Για το συνδικάτο FBU, «η έκθεση δείχνει ότι οι πυροσβέστες φοβούνταν τις συνέπειες εάν μιλούσαν» για όσα βίωναν.

"Οι διακρίσεις, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση εδώ και η Πυροσβεστική, αρχής γενομένης από σήμερα, θα καταστήσει σαφές ποιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και ποιες θα έχουν συνέπειες", ανέφερε την Παρασκευή ο επικεφαλής της LFB, ο Άντι Ρόου, ο οποίος θέλει "να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των πυροσβεστών και με τις κοινότητες τις οποίες υπηρετούμε".

Ακολουθώντας τις συστάσεις της ερευνητικής επιτροπής, ο Ρόου σκοπεύει να εφαρμόσει μια πολιτική "μηδενικής ανοχής" επιβάλλοντας κυρώσεις. Οι πυροσβέστες θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν κάμερες επάνω τους όταν έρχονται σε επαφή με το κοινό ενώ θα κάνουν και μαθήματα ευαισθητοποίησης.

Η έρευνα θα πρέπει να αποτελέσει μια «στιγμή αποφασιστικής σημασίας» για τους πυροσβέστες, σχολίασε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν

Παρακαλούμε περιμένετε ...