Κίνα: Το μυστήριο με τα πρόβατα που περπατούν κυκλικά επί 12 ημέρες – Αλλόκοτες εικόνες

Κίνα: Το μυστήριο με τα πρόβατα που περπατούν κυκλικά επί 12 ημέρες – Αλλόκοτες εικόνες

Τα ζώα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου

Παράξενες είναι οι εικόνες από την Κίνα που έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν πολλά πρόβατα να περπατούν γύρω γύρω σε έναν κύκλο εδώ και 12 ημέρες. Πρόκειται για μια παράξενη συμπεριφορά, οποία καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας.

Τα πρόβατα προχωρούν σε έναν σχεδόν τέλειο κύκλο σε μια φάρμα. Ορισμένα άλλα ζώα φαίνονται να… παρακολουθούν έξω από τον κύκλο.

Το βίντεο με τις παράξενες εικόνες ανάρτησε στο Twitter την Τετάρτη η κινεζική People’s Daily, σύμφωνα με την οποία τα πρόβατα είναι καλά στην υγεία τους και πως η αιτία της συμπεριφοράς τους παραμένει ένα μυστήριο.

Ο ιδιοκτήτης των προβάτων, ο οποίος έχει τακτοποιηθεί ως ο κύριος Miao, υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν με λίγα πρόβατα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια πολλά ακόμη. Παρόλο που υπάρχουν πολλά μαντριά στη φάρμα, μόνο τα πρόβατα ενός από αυτό – στο νούμερο 13 – συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

 

Τα πρόβατα βρίσκονται σε κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου.

Ορισμένοι υποψιάζονται ότι η συμπεριφορά των προβάτων μπορεί να προκαλείται από τη νόσο λιστερίωση (Listeriosis). «Αρχικά, τα ζώα που επηρεάζονται δεν έχουν όρεξη, δείχνουν αδιάθετα και αποπροσανατολισμένα. Μπορεί να προωθούνται σε κάποια γωνία, να ακουμπούν σε σταθερά αντικείμενα ή να κάνουν κύκλους», σύμφωνα με το Merck Manual.