Καμπότζη: Με κορονοϊό ο πρωθυπουργός της χώρας λίγα 24ωρα αφού ήταν ο οικοδεσπότης της ASEAN

Καμπότζη: Με κορονοϊό ο πρωθυπουργός της χώρας λίγα 24ωρα αφού ήταν ο οικοδεσπότης της ASEAN

Υποδέχθηκε χωρίς μάσκα το σαββατοκύριακο ηγέτες από όλο τον κόσμο, όπως τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, ο Χουν Σεν, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό χθες Δευτέρα (14/11) το βράδυ, ενώ βρισκόταν στο ινδονησιακό νησί Μπαλί για συναντήσεις στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα.

Υποδέχθηκε το σαββατοκύριακο ηγέτες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα, κατά τη σύνοδο κορυφής του ASEAN (του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας) στην Πνομ Πενχ.

Έκανε τεστ χθες βράδυ ενώ βρισκόταν στην Ινδονησία και ήταν θετικό στον SARS-CoV-2, ανέφερε ο 70χρονος πρωθυπουργός μέσω Facebook. «Δεν είμαι σίγουρος» για το πώς μολύνθηκα, τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως δεν αισθάνεται απολύτως «κανένα σύμπτωμα» της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Προληπτικά, δεν πήγε χθες βράδυ σε δείπνο με άλλους ηγέτες, διευκρίνισε.

Εξαιτίας του θετικού τεστ, δεν θα μπορέσει να συναντηθεί με τους προέδρους της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Μπανγκόκ, στο περιθώριο της συνόδου του φόρουμ της APEC (Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού), όπου ήταν προσκεκλημένος.

Ο Χουν Σεν, χωρίς μάσκα, ήταν ο οικοδεσπότης την Παρασκευή της ASEAN, που συνεχίστηκε το σαββατοκύριακο με διάφορες συναντήσεις με εταίρους αυτού του περιφερειακού οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας. Οι ηγέτες αυτών των χωρών είναι όλοι παρόντες στο Μπαλί.

Η επιστροφή του Χουν Σεν στην Καμπότζη προγραμματίζεται να γίνει εντός της ημέρας.