Κόστα Ρίκα: Άκαρπες οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου του Γερμανού μεγιστάνα Ράινερ Σάλερ

Κόστα Ρίκα: Άκαρπες οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου του Γερμανού μεγιστάνα Ράινερ Σάλερ

Συνετρίβη στις 21 Οκτωβρίου στην Καραϊβική με επιβαίνοντες έξι άτομα - Έχουν βρεθεί μόνο δύο σοροί

Η Κόστα Ρίκα τερμάτισε τις έρευνες για το αεροπλάνο που μετέφερε τον Γερμανό επιχειρηματία Ράινερ Σάλερ και την οικογένειά του και το οποίο συνετρίβη στις 21 Οκτωβρίου στην Καραϊβική με έξι επιβαίνοντες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μάρτιν Αρίας.

Μόνο δύο από τα έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί, αλλά «έπειτα από 11 ημέρες αδιάκοπων ερευνών», τα συνεργεία «σταμάτησαν τις έρευνες, διότι δεν έχει υπάρξει κανένα νέο εύρημα», δήλωσε ο υπουργός. Πολλά αντικείμενα έχουν ανασυρθεί, όπως αποσκευές, καθώς και τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου που είχε απογειωθεί από το Μεξικό, πριν χαθεί η επαφή με τον ύργο ελέγχου της Κόστα Ρίκα ανοικτά της Λιμόν, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί.

Συγγενείς των θυμάτων επισκέφθηκαν τον τόπο του δυστυχήματος και προσευχήθηκαν. Ο Ράινερ Σάλερ ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας RSG-Group, που εκμεταλλεύεται τα γυμναστήρια McFit, της μεγαλύτερης αλυσίδας γυμναστηρίων στην Ευρώπη. Ο Ράινερ Σάλερ είχε επίσης τα δικαιώματα του «Love Parade», του μεγάλου ραντεβού της μουσικής techno, μέσω της εταιρείας Lopavent.

Σύμφωνα με την γερμανική Bild, ταξίδευε με την γυναίκα του, τα δύο του παιδιά και έναν ακόμη άνδρα.