Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ – «Έγιναν λάθη από την κυβέρνηση Τρας»

Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ – «Έγιναν λάθη από την κυβέρνηση Τρας»

«Η χώρα βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων προκειμένου να ξεπεράσει μια βαθιά οικονομική κρίση»

Ο Ρίσι Σούνακ έγινε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σε ομιλία του έξω από το γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Σούνακ είπε πως διορίστηκε εν μέρει για να διορθώσει τα λάθη που έγιναν από την προκάτοχό του Λιζ Τρας και προειδοποίησε πως η χώρα βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων προκειμένου να ξεπεράσει μια "βαθιά οικονομική κρίση».

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας απηύθυνε σήμερα την τελευταία της ομιλία με τον ρόλο της πρωθυπουργού έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ντάουνινγκ Στριτ. Η χώρα αναμένει «καλύτερες ημέρες», είπε.

Η ανάδειξή του Σούνακ στη πρωθυπουργία χθες Δευτέρα συνέπεσε με την έναρξη της ινδουιστικής γιορτής Ντιβάλι, της γιορτής των φώτων. Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τον συνεχάρη και εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στον μεγαλύτερο ινδουιστικό ναό του Λονδίνου, στο Νίσντεν, η νίκη του Σούνακ βρισκόταν στο μυαλό όλων όσοι είχαν συγκεντρωθεί για το Ντιβάλι. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για την ινδική κοινότητα», σχολίασε ο οικονομικός αναλυτής Κίρταν Πατέλ.