Νέα εποχή στη Βρετανία: Στον βασιλιά Κάρολο σήμερα ο Ρίσι Σούνακ – Θα λάβει και επισήμως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Νέα εποχή στη Βρετανία: Στον βασιλιά Κάρολο σήμερα ο Ρίσι Σούνακ – Θα λάβει και επισήμως εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Αναμένεται να δώσει το στίγμα του κυβερνητικού του προγράμματος

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, αναλαμβάνει επίσημα το τιμόνι της χώρας και την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο 42χρονος, που έχει ήδη διατελέσει τρεις φορές υπουργός, αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας έχοντας εξαιρετικά δύσκολο έργο μπροστά του, τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και της πολιτικής σκηνής και του διχασμένου κόμματος των Τόρις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Ρίσι Σούνακ θα γίνει επίσημα πρωθυπουργός της χώρας σήμερα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε από το Σάντριγχαμ χθες το βράδυ, όπως και η Λιζ Τρας η οποία βρισκόταν στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία έξω από το Λονδίνο.

Η Λιζ Τρας θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα και θα κάνει μια δήλωση έξω από το Νο10 γύρω στις 10:15 π.μ (12:15 ώρα Ελλάδας) πριν μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Αμέσως μετά την αναχώρηση της Τρας, ο Ρίσι Σούνακ θα μεταβεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για την ακρόαση με τον Βασιλιά ώστε να λάβει εντολή πρωθυπουργίας. Στη συνέχεια θα δώσει την ομιλία του μπροστά στην Ντάουνινγκ Στριτ γύρω στις 11:35 π.μ. (13:35 ώρα Ελλάδας). Εκεί θα δώσει το στίγμα του κυβερνητικού του προγράμματος.

Στη συνέχεια θα περάσει την πόρτα με το Νο10 και θα αρχίσει να συστήνει την κυβέρνηση του.