Σομαλία: Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε ξενοδοχείο

Σομαλία: Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε ξενοδοχείο

Την ευθύνη ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα - Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, εισέβαλε στην είσοδο ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Κισμάγιο στη Σομαλία, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί, όπως δήλωσαν στο Reuters ένας αστυνομικός και ένας κάτοικος της περιοχής.

Η κρατική τηλεόραση της Σομαλίας με μία ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν ένα "περιστατικό τρομοκρατίας" στο ξενοδοχείο, ενώ την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. "Μία έκρηξη έγινε στο ξενοδοχείο Tawakal hotel και ακούστηκαν πυροβολισμοί", δήλωσε στο Reuters ο Μοχάμεντ Νουρ, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Δεν υπήρξε μία άμεση ενημέρωση για θύματα ή τραυματίες από την έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έγινε μία μεγάλη έκρηξη, πριν από την έναρξη των πυροβολισμών. "Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή", δήλωσε στο Reuters ο Φαράχ Αλί ένας καταστηματάρχης από το Κισμάγιο. Ο Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι η αναφερόμενη οργάνωση ήταν πίσω από την επίθεση, ενώ στόχος της ήταν διοικητικοί υπάλληλοι της περιοχής Τζουμπαλάντ που εργάζονται από το αναφερόμενο ξενοδοχείο.