Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο – Μπλακ άουτ θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο – Μπλακ άουτ θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

«Είναι η πρώτη φορά που βγάζουν ανακοίνωση οι αρχές και λένε ότι το μπλακάουτ θα αφορά όλη τη χώρα»

Σε αναμονή ανακοίνωσης για γενικό μπλακ άουτ σε όλη την χώρα για εξοικονόμηση ενέργειας, βρίσκονται πλέον οι Ουκρανοί, αφού τα χτυπήματα που έχουν γίνει από τη ρωσική πλευρά, μόνο σε ενεργειακούς χώρους, είναι εκατοντάδες.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Κίεβο: «Είναι μια μέρα σήμερα δύσκολη, καθώς οι Ουκρανοί περιμένουν. Οι σειρήνες ακούγονται πολύ δυνατά. Βλέπετε όμως ότι ο κόσμος συνεχίζει να περπατάει και τι να κάνει; Χτυπάνε πλέον τόσο συχνά που το έχει βάλει στην καθημερινότητά του αυτό με τις σειρήνες. Τώρα λοιπόν περιμένουν οι Ουκρανοί σήμερα να ανακοινώσουν οι αρχές. Μίλησαν σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου για γενικό μπλακάουτ και περιμένουν να δουν σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες θα γίνει. Αυτό γιατί αφορά, όπως ενημέρωσαν όλη την Ουκρανία».

«Είναι η πρώτη φορά που βγάζουν ανακοίνωση οι αρχές και λένε ότι το μπλακάουτ θα αφορά όλη τη χώρα, ενώ τώρα είχαμε κάποιες ώρες στο Κίεβο, κάποιες ώρες στα ανατολικά, κάποιες ώρες στα δυτικά. Τώρα ταυτόχρονα μίλησαν για ένα μπλακάουτ και περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνει αυτό. Τα χτυπήματα μέχρι στιγμής από τις 10 Οκτωβρίου μόνο σε ενεργειακούς χώρους, δηλαδή σε εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια είναι 300».