Μακρόν: Η Γερμανία «απομονώνεται» και αυτό δεν είναι καλό για την Ευρώπη

Μακρόν: Η Γερμανία «απομονώνεται» και αυτό δεν είναι καλό για την Ευρώπη

Αιχμές του Γάλλου προέδρου κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα, ότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη που η Γερμανία "απομονώνεται", δείχνοντας τη βούλησή του να εργαστεί στενά με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

"Πιστεύω ότι δεν είναι καλό ούτε για τη Γερμανία, ούτε για την Ευρώπη (η Γερμανία) να απομονώνεται", δήλωσε προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα επικεντρωθεί στην κρίση που έχει προκαλέσει η αύξηση των τιμών της ενέργειας. Μακρόν και Σολτς επρόκειτο να συνομιλήσουν πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις "διαφορές" μεταξύ των δύο χωρών σε σχέση με τους τρόπους μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

"Θα έλεγα, ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία σε ό,τι με αφορά. Είμαι πάνω από 5 χρόνια εδώ για να προσπαθώ να προτείνω να προχωρήσουμε μπροστά, να οικοδομήσουμε την ενότητα", τόνισε. "Πιστεύω ότι δεν είναι καλό μια χώρα να απομονώνεται", επανέλαβε ο Μακρόν. "Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υπάρχει ευρωπαϊκή ενότητα και η Γερμανία να αποτελεί μέρος αυτής", τόνισε. "Εύχομαι πράγματι να μπορέσουμε να βρούμε αυτούς τους τρόπους σύγκλισης".