Ο «παράδεισος» του Μπιλ Γκέιτς: Μέσα στη μυθική «μέγα-έπαυλή» του αξίας 154 εκατομμυρίων δολαρίων – Δείτε βίντεο

Ο «παράδεισος» του Μπιλ Γκέιτς: Μέσα στη μυθική «μέγα-έπαυλή» του αξίας 154 εκατομμυρίων δολαρίων – Δείτε βίντεο

Είναι ένα από τα πολλά ακίνητα που έχει στην κυριότητά του ο ιδρυτής της Microsoft

«Xanadu» σημαίνει ένα ειδυλλιακό μέρος, έναν παράδεισο, και είναι το όνομα που έχει δώσει ο Μπιλ Γκέιτς στη «μέγα-έπαυλη » του στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Η αξία της φουτουριστικής υπερπολυτελούς έπαυλης, ονόματι "Xanadu 2.0", εκτιμάται σε 120 με 154 εκατ. δολάρια, και είναι μόνο ένα από τα πολλά ακίνητα που έχει στην κυριότητά του ο ιδρυτής της Microsoft.

 

Ο Γκέις, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, και ένας από τους πλουσιότερους σήμερα, είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, και προφανώς ήθελε το… περιβάλλον του να θυμίζει παράδεισο.

Το 1988 αγόρασε μία έκταση στο Σιάτλ κοντά και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, αντί 2 εκατ. δολαρίων. Το ονόμασε Xanadu 2.0. Χρειάστηκαν επτά χρόνια για να χτίσει «το σπίτι των ονείρων του».

 

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το therichest, ξόδεψε συνολικά, 63 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της έπαυλης που θυμίζει περισσότερο με οικοδομικό συγκρότημα.

Αγόρασε επίσης γειτονικές ιδιοκτησίες αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Το εσωτερικό της Xanadu 2.0. σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Τιερί Ντεσπόν. Η υπερπολυτελής έπαυλη διαθέτει 7 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και 6 κουζίνες. Η κεντρική τραπεζαρία του σπιτιού μπορεί να χωρέσει έως και 200 άτομα. Το αρχοντικό διαθέτει επίσης, χαμάμ, σάουνα και γυμναστήριο.

 

Στο σπίτι υπάρχουν πολύτιμα βιβλία και έργα τέχνης όπως ο Codex Leicester του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον οποίο ο Γκέιτς αγόρασε για 30,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από μερικά χρόνια. Φημολογείται τέλος πως, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος έχει δημιουργήσει στην έπαυλη και… μια τεχνητή παραλία με άμμο που μεταφέρθηκε από τη Χαβάη!